Партизан рутински победио Ртањ у Бољевцу (видео)

Фудбалери Партизана очекивано су се  пласирали у осмину финала Купа Србије пошто су у Бољевцу победили Ртањ са 3:0 (1:0). У утакмици у којој гост није био толико супериоран колико резултат показује одлучило је искуство црно-белих за убедљив тријумф.
partizan videoton fonet
Фото: FoNet

Домаћин је оставио одличан утисак на почетку меча, што је за похвалу. Тим из нижег ранга такмичења није се уплашио фаворита и покушао је офанзивном игром да дође до гола. Момци тренера Хакија Ровчанина нападали су црно-беле од њихове последње линије и знатно им отежавали комбиновање у зачетку акција. Ртањ је завредео  симпатије свих присутних на стадиону. Фудбалери Партизана поново су демонстрирали спору игру, без много ризика су настојали да индивидуалним квалитетом стигну до повољног резултата.Остао је утисак да је домаћин био опаснији у првих 20 минута, а прву велику шансу имали су црно-бели у 26. минуту када је Сума гађао поред гола. У 33. минуту Тавамба, Сума и Јевтовић су одиграли сјајну акцију,  овај последњи је шутирао а  Милошевић фантастично интервенисао.Нешто касније црно – бели су повели, центрирао је бек Милетић, Тавамба је из близине шутирао главом и био прецизан. Београђани су тиме скинули значајан терет са леђа јер било је проблема да откључају браву домаћина.

Наставак утакмице је протекао у апсолутној доминацији Партизана који је хтео још једним голом да реши све дилеме око победника. Прилику за то имао је Соломон у 55. минуту, али је Милошевић добро интервенисао. У 61. минуту слободан ударац за домаће извео је сјајно Ђоковић, али је  лопта погодила пречку. Био би то велики гол за симпатичну екипу из Бољевца. Нешто касније догодила се спорна ситуација, Машић је био у дуелу са голман Партизана Јовичићем, чини се да га је овај закачио, а судија Илић није свирао најстрожу казну. У 69. минуту свиран је пенал за госте због игре руком Ђоковића у свом шеснаестерцу. Сигуран са беле тачке био је Јевтовић. Коначан резултат поставио је Огњен Ожеговић у 86. минуту, после сјајног продора и прецизног ударца.

И. Лазаревић

РтањПартизан 0:3 (0:1)

БОЉЕВАЦ: Градски стадион, гледалаца: 5.000. Судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Тавамба у 35, Јевтовић (из пенала) у 70. и Ожеговић у 86. минуту. Жути картони: Машић, Ђоковић (Ртањ), Ђуричковић (Партизан).

РТАЊ: Милошевић 6, Ђоковић 7, Николић 6, Цокић 6, Трифунов 6, Голубовић 7 (Дошевски 6), Цветковић 6, Анђеловић 6 (Петровић 6), Милуновић 6, Чауревић 6 (Машић 7), Рамадани 6.

ПАРТИЗАН: Јовичић 6, Немања Р. Милетић 6, Остојић 6 (Марковић), Митровић 6, Немања Г. Милетић 7, Јевтовић 7, Евертон 7, Ђуричковић 6, Сума 7, Соломон 6 (Илић 6), Тавамба 7 (Ожеговић 7).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести