Куп Србије: Војводина тешком муком победила Динамо

Фудбалери Војводине успели су да се пласирају у осмину финала Купа Србије, много теже него што су очекивали. Изузетно мотивисани играчи из Панчева током свих 90 минута дисали су им за вратом и само боља физичка припремљеност, али и искуство, допринели су победи Новосађана.
dinamo vojvodina, jgrlic
Фото: Дневник (Ј. Грлић)

Нису превише импресионирани били фудбалери српсколигаша из Панчева због тога што су за ривала имали члана елитне Српске лиге. Храбро су се испрсили пред Новосађанима, показујући да им није примарна жеља да бране свој гол, већ да им је намера да покушају да изненаде фаворизиовани тим Војводине. Ипак, први су запретили црвено-бели преко Месаровића у 5. минуту, а четири минута касније ударац Михајловића зауставио је голман Чановић. Први ударац Динама ка голу Војводине, који је чувао Емил Роцков уследио је у 11. минуту, али без опасности по чувара мреже Новосађана.

У 16. минуту Војводина је повела. Слободан ударац са леве стране извео је Александар Месаровић, упутио је лопту у петерац Панчеваца, а штопер Динама Милан Недучић ефектним ударцем под пречку послао је лопту у гол. Тако је Војводина повела аутоголом Панчеваца. Могла је Војводина после тога да увећа предност када је Јованчић солидно шутирао главом, али замало поред гола. У 22. минуту нападач Динама Јованић имао је прву озбиљнију прилику, али није успео да погоди циљ. Потом је Стефан Михајловић шутирао са 18 метара према голу домаћина, али је неко из одбране додирнуо лопту и она је завршила у корнеру.

Како се прво полувреме ближило крају, фудбалери Динама били су све храбрији, а у 38. минуту извели су сјајну контру. С десне стране центрирао је Каранфиловски, Лука Јованић сјајно је реаговао и лоб ударцем послао лопту у мрежу не најбоље постављеног голмана Роцкова. Овај гол изазвао је одушевљење на трибинама градског стадиона, а на полувреме отишло се с резултатом 1:1.

Иако су навијачи Војводине, њих око педесетак, очекивали бољу игру својих љубимаца у наставку, домаћин је кренуо изузетно офанзивно и у 48. минуту велику прилику је пропустио да реализује Јованић. Ношени подршком са трибина, играчи Динама су у првих неколико минута били бољи ривал и тешко је било оценити ко је ту суперлигаш, а ко игра у трећој лиги. Није се, међутим, ништа променило на терену утакмица је опет ушла у колотечину и било је тако све до 66. минута када се Зличић нашао у доброј позицији, али је лоше шутирао левом ногом. Већ у следећем нападу одлично је са леве стране центрирао Месаровић, забележио и другу асистенцију, а на правом месту био је дебитант међу црвено-белима Стефан Цебара. Он се само наклонио и ударцем главом послао на право место, за вођство Војводине од 2:1.

Фото: Дневник (Ј. Грлић)

У тим тренуцима домаћин је физички почео да пада, али далеко од тога да се предао.

У 72. минуту бележимо одличан центаршут Саничанина после којег је Јовановић замало био непрецизан. Утакмица се ближила крају, а у 90. минуту скочили су навијачи Динама тражећи пенал. Међутим, били смо у прилици да јасно видимо, речи о најстрожој казни није могло да буде и судија Сантрач добро је проценио. Међутим, у наставку, после корнера је Недучић био у сјајној шанси, али је његов ударац главом за који сантиметар отишао поред десне стативе. На крају, у првом минуту наставка није најсјајније интервенисао голман Роцков, у шанси је био и Јованић, али промене резултата није било.

А. Предојевић

Динамо 1945 (П) - Војводина 1:2 (1:1)

ПАНЧЕВО: Градски стадион, гледалаца 1000, судија: Сантрач (Павлиш). Стрелци: Јованић у 38. за Динамо, а Недучић (аутогол) у 16. и Цебара у 67. минуту за Војводину. Жути картони: Скокна (Динамо), а Бемпах и Јованчић (Војводина).

ДИНАМО 1945: Чановић 6, Каранфиловски 6, Дашић 6,5, Недучић 5,5, Јанковић 6, Петровић 6 (Тошић), Кукољ 6 (Стојановски), Јованчић 6,5, Величковић 6, Скокна 6,5 (Ђокић), Јованић 7.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Лакићевић 7, Веселиновић 7, Саничанин 6,5, Бурековић 6, Бемпах 5,5 (Цебара 7), Јованчић 6,5, Калезић 6 (Злучић 6), Месаровић 6,5, Суботић 6,5, Михајловић 6 (Јовановић).

КУП СР­БИ­ЈЕ - ШЕ­СНА­Е­СТИ­НА ФИ­НА­ЛА

ПАН­ЧЕ­ВО: Ди­на­мо - Вој­во­ди­на                   1:2

ША­БАЦ: Ма­чва - Бач­ка                                  4:2 (0:0) после пенала

ИН­ЂИ­ЈА: Ин­ђи­ја - Рад­ник                             5:4 (0:0) после пенала

ДО­БА­НОВ­ЦИ: Бу­дућ­ност - Во­ждо­вац         4:3 (3:3) после пенала

ПИ­РОТ: Рад­нич­ки - Но­ви Па­зар                   6:5 (1:1) после пенала

ИВА­ЊИ­ЦА: Ја­вор - Син­ђе­лић                      2:0

НО­ВИ БЕ­О­ГРАД: Рад­нич­ки - Мла­дост (Л)   0:1

ЈА­ГО­ДИ­НА: Ја­го­ди­на - Чу­ка­рич­ки               0:3

ЗЕ­МУН: Зе­мун - Рад                                      5:6 (0:0) после пенала

ЗЛА­ТИ­БОР: Зла­ти­бор - Рад­нич­ки (Н)         7:6 (0:0) после пенала

ЗУ­БИН ПО­ТОК: По­лет - Спар­так                  1:8

ГОР­ЊИ МИ­ЛА­НО­ВАЦ: Ме­та­лац - Про­ле­тер

Од­го­ђе­но

УЖИ­ЦЕ: Сло­бо­да - Бо­рац (Ч)                     (11.10.)

БЕ­О­ГРАД: Цр­ве­на зве­зда - Ди­на­мо (В)      (11.10.)

БЕ­О­ГРАД: Бе­жа­ни­ја - На­пре­дак                 (11.10.)

БО­ЉЕ­ВАЦ: Ртањ - Пар­ти­зан                      (11.10.)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести