Партизан: Владао примитивизам на Звездином стадиону

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизана издао је саопштење у коме је осудио понашање навијача Црвене звезде и вређање потпредседника Владимира Вулетића, али и осталих чланова Управног одбора, и да такав потез иде клубу на част.
partizan, ilustracija
Фото: Илустрација

Спорт, чији је смисао увек био витешко надметање и часна порука да се у поразу не треба унизити а у победи узвисити, вечерас је на стадиону Рајко Митић доживео свој морални колапс и људски банкрот. Играчи Црвене звезде су заслужено тријумфовали јер су ову победу, изгледа, више желели. Међутим, вечерас није било ни чојства ни јунаштва, владао је примитивизам северном трибином којим је најгрубље и највулгарније вређан потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић", наводи се у саопштењу црно-белих.
Даље се наводи да су "примитивни и кукавички линч на стадиону доживели сви присутни челници Партизан на челу са председником Милорадом Вучелићем".
"Огромни хелијумски фалус висио је, почетком другог полувремена, над њиховим главама у свечаној ложи која носи име једног од највећих спортиста и фудбалера Црвене звезде. Како би на тај исти фалус гледали Рајко Митић или Драган Џајић у време када је било ривалства али није било оваквог примитивизма?".
Из Партизана подсећају да се овакав инцидент не дешава први пут управи Партизана на Звездином стадиону.
"Уколико су ово вредности које промовише један српски клуб, уколико је ово мера људскости и пошстовања ривала, нама није више место у било каквој комуникацији са званичницима ФК Црвена звезда. Позиви на линч функционера ФК Партизан и излагање несвакидашњој непријатности присутних гостију условили су да делегација нашег клуба напусти свечану ложу стадиона Рајко Митић. Овим чином су се домаћини уписали у нечасну књигу оних којима, како Његош вели, трагови смрде нечовјештвом а ако на ово, најзад, не реагују органи ФСС, реаговаће ФК Партизан и историја".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести