Петорица новајлија у редовима фудбалера Бечеја: Вратио се Коста Дражић

БЕЧЕЈ: Ново-старо лице вратило се на стадион крај Тисе. Нападач Коста Дражић, који је носио дрес Бечејаца у полусезони када су испали из прволигашког каравана, поново је у добро му познатој средини.
Kosta Drazic
Фото: Коста Дражић, фото: В. Јанков

У међувремену, бранио је боје прволигаша Кабела и Лознице, а минулу полусезону провео је у Звијезди 09 из Бјељине, која се такмичи у Првој лиги Републике Српске. Укњижио је осамдесетак утакмица у прволигашкој конкуренцији и стекао преко потребно искуство, које ће му добро доћи у сезони која следи.

- Имао сам пех да сам се при крају минулог првенства повредио, али и срећу да није била реч о озбиљнијој повреди. Било је понуда овог лета, али сам сматрао да је најбоље да изаберем средину у којој ћу имати већу минутажу. Играо сам у дресу новосадске Младости ГАТ против Бечеја, постигао четврти гол и видео да ми лежи терен крај Тисе. Брзо смо се договорили и ево ме у старом јату. Имаћемо добар тим и очекујем да, сходно томе, бележимо и добре резултате - рекао је Дражић. 

После голманске, после останка Стефана Барјактарева,  ангажовањем Дражића, Бечејци су завшили и нападачку причу. Међутим, прелазни рок је за њих још увек актуелан. Подсетимо, клуб из Бечеја је вратио и првог стрелца војвођанског „севера“ минуле сезоне Братислава Јелића (из Војводине, Бачко Градиште), довео је и другог стрелца војвођанског „истока“ Горана Влаучина (Бегеј, Житиште), ангажовао офанзивног везисту Милоша Савановића (Железничар, Панчево), као и штопера Вељка Јеленковића (млади тим Војводине, Нови Сад). Неколико играча је на проби и ових дана биће донета одлука о томе да ли ће се с њима успоставити сарадња.

- Сачували смо костур тима из минуле сезоне, одређени принципи игре су усвојени и новајлије би требале све то само да оплемене. Само ко тај параметар може да испуни, биће ангажован. У сваком случају, конкуренција ће бити жестока и очекујемо да из ње исплива квалитет који ће нам омогућити да више не бринемо о опстанку, већ да смо стално у горњем делу табеле - поручио је Милош Андрић, спортски директор Бечејаца.

Предстојеће контролне утакмице, уз свакодневни рад на тренинзима, требале би да буду „скенер“ за новајлије.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести