ПЛС: Младост ГАТ сигуран на Новом Насељу

Можда и за нијансу лакше него што се то очекивало, фудбалери Младости ГАТ остварили су изузетно важну победу у дуелу са ОФК Жарковом.
Д. Иванић/Гужва пред голом Жаркова
Фото: Д. Иванић/Гужва пред голом Жаркова

На тај начин, Новосађани су наставили свој пут ка директном пласману у Суперлигу, а права је штета што хладно време и стална претња кише нису на трибине ГАТ арене довеле већи број гледалаца. Убеђени су да они који су ипак дошли да уживо испрате уткамицу, због тога нису зажалили.

Јунак победе Младости ГАТ био је искусни Срђан Димитров, стрелац првог и асистент код другог гола. После наговештаја да их занима само победа, ученици тренера Љубомира Ристовског до предности су стигли у 20. минуту. По левој страни одлично је тада пробио Миле Савковић, убацио лопту пред гол, а у гужви која се створила најслалажљивији је био Димитров и црвено-бели су повели.

До одласка на полувреме могли су резултат да повисе Поповић, Стевић и Секулић, али се на одмор отишло уз минималну предност Новосађана.

У наставку је тим са ГАТ Арена кренуо изузетно јако и показао да га занима да што пре повећа предност. То се заиста догодило већ у 49. минуту, када је с десне стране центрирао Димитров после слободног ударца, а спретан пред голом је био најбољи стрелац прволигашког каравана Милан Видаков и по други пут савладао Крстовића. Од тог тренутка ритам игре је за нијансу опао, али новосадска екипа није дозволила гостима да створе макар иоле озбиљнију шансу, па је утакмица завршена резултатом 2:0, уз освајање важна три бода за Младост ГАТ.

А. Предојевић

Младост ГАТ - Жарково 2:0 (1:0)

НОВИ САД: ГАТ арена, гледалаца 400, судија: Младен Јаковљевић (Љиг), стрелци: Димитров у 20. и Видаков у 49. минуту. Жути картони: Швоња, Димитров (Младост ГАТ), Миликић, Дукић (Жарково).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 7, Мијић 7, Солдар 7, Миловановић 7,5, Стевић 7, Швоња 7 (од 88. Ожеговић), Секулић 7,5 (од 88. Јоцић), Поповић 7, Димитров 8, Савковић 6 (од 69. Гојков 7), Видаков 7,5 (од 86. Савановић).

ЖАРКОВО: Крстовић 6, М. Илић 6,5, Пелевић 6,5, Миликић 6, Мицић 6,5 (од 78. Ивић), Маркишић 6, Кокир 6 (од 78. Денић), В. Илић 6,5, Миленковић 6,5 (од 67. Николић 6), Дукић 6,5, Достанић 6,5 (од 54. Јованић 6).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести