Победници србобранског турнира у малом фудбалу Берлингер Хаус голд награду дали у хуманитарне сврхе

Победник турнира у малом фудбалу у Србобрану је екипа Берлингер Хаус голд, која је у финалу, пред препуним гледалиштем, надвисила Медисон – 4:2.
Ekipa Berlinger Haus gold je najviše pokazala
Фото: Берлингер Хаус голд, фото: Приватна архива

Окршај ове две екипе, које су највише показале на овогодишњој смотри, испунио је очекивања, а украшен је ревијом лепих потеза и голова.

Играчи из победничког састава показали су не само да су мајстори петопарца, већ и да имају велико срце, пошто су се новчане награде у износу од 160.000 динара одрекли у хуманитарне сврхе. Победнички пехар уручио је Радивој Парошки, председник општине Србобран. Добитну комбинацију, чинили су: Немања Бузаyија, Боривоје Филиповић, Јован Танасијевић, Небојша Јеленковић, Ненад Агбаба, Милан Вјештица, Владимир Зец, Дарко Варгец, Немања Станојев, Тодор Шимпрага и Секула Рашиован.

У борби за треће место екипа Ауто плац Либерто победила је Агромаус из Надаља – 5:3, освојивши новчану награду у износу од 40.000 динара.

За најбољег играча проглашен је Боривоје Филиповић, највише голова, дело је Ивана Филиповића, док је мрежу најбоље чувао Здравко Димић. У конкуренцији ветерана  Градина систем из Темерина у финалу је била боља од екипе ВМР алатница ФК Елан (4:3), иако су Србобранци два минута пре краја водили са 3:2. За најбољег играча у овој категорији проглашен је Зоран Мијић, најбољи стрелац је Иван Филиповић, који је наступао и код сениора, док је најуспешнији голман Владимир Росић. Код најмлађих учесника турнира победничке пехаре подигли су дечаци из темеринске школе фудбала Ван тим (2005. годиште и млађи), док су Врбашани били без премца код 2004. годишта. Вреди истаћи да су победници у свим категоријама, поред пехара и новчаних награда, добили и седмодневно летовање у Сутомору, као поклон Центра за спорт и туризам у Србобрану.

„Турнир је организован уз подршку локалне самоуправе и оправдао је очекивања. Поносни смо на чињеницу да је у конкуренцији сениора било пријављено 37 екипа, а занимљиво је да смо имали и један тим из Београда. Током финалне вечери ни игла није имала где да падне, било је више од хиљаду гледалаца у дворани“, рекао је Тодор Шимпрага, један од организатора турнира.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести