Победнички деби Станковића: Црвена звезда - Војводина 2:0 (1:0)

Преко 25.000 гледалаца привукао је дерби сусрет 22. кола домаћег првенства, који је уједно значио и деби новог тренера Звезде Дејана Станковића на популарној Маракани.
1
Фото: Фудбалери Црвњене звезде и Војводине одиграли су жустру али фер и коректну утакмицу

Лидер је потврдио да је у овом тренутку вероватно најбољи тим у земљи, а утакмица је протекла у правој карневалској атмосфери, протканој бројним ватрометима, петардама и топовским ударима. Головима Мохамеда Ел Фарду Бена и Марка Гобељића Звезда је освојила нове бодове и још више повећала своју предност на табели.

Добро су дерби отворили фудбалери из Новог Сада, пошто је већ у 2. минуту Ђуричин био у лепој ситуацији, утисак је да је могао и боље да шутира, али је та лопта завршила у корнеру. Расположени навијачи Црвене звезде почели су да носе свој тим, а да је изузетно расположен показао је млади Жељко Гаврић, који је стварао доста проблема новосадским црвено-белима по левом боку. У неколико наврата одбрана тима тренера Ненада Лалатовића успевала је да отклони опасност, али у 18. минуту спаса није било. Поново је Гаврић по левој страни пробио новосадски бедем, а онда на супротном крају казненог простора видео је усамљеног Бена, упутивши му изузетно прецизну лопту. Утисак је да су одбрамбени играчи Војводине могли и морали боље да реагују, али та лопта је стигла до тамнопутог фудбалера који ју је сместио у ближи угао гола Емил Роцков.

Наставили су Београђани да диктирају темпо, Воша је шансу тражила и прижељкивала из контри, а у још неколико ситуација могао је домаћин да повећа вођство. Најпре је у 22. минуту Милан Павков избио сам пред голмана Војводине, али је репрезентативни чувар мреже ипак успео да отклони опасност. Десетак минута касније Гаврић је по козна који пут прошао по левој страни, ушао у средину, нациљавши доњи леви угао гола гостију. Ипак, Роцков је поново успео да дотакне лопту, што је било довољно да она погоди само стативу и одбије се у поље.

Фото: Пријатељи:Дејан Станковић и Ненад Лалатовић, Фото Ј. Грлић

Једину праву прилику гостујућа екипа имала је у 45. минуту када су одличној ситуацији поново нашао Огњен Ђуричин, али је његов ударац био недовољно прецизан и завршио је поред гола голмана Борјана.


Овације Декију, аплаузи за Лалатовића

Приликом изласка на терен, навијачи Црвене звезде правим овацијама дочекали су тренера Дејана Станковића, који је током зимске паузе преузео екипу од Владана Милојевића. Некадашњи истински ас српског и европског фудбала одговорио им је аплаузом, а потом се изузетно срдачно поздравио са шефом струке Војводине Ненадом Лалатовићем. Занимљиво је да је и Лалатовић од присталица београдског клуба дочекан аплаузом.


У занимљивом стилу почео је наставак сусрета, пошто су навијачи домаћег тима приредили лепу кореографију са заставама Србије и Црне горе, скандирајући "Не дамо светињу". Међутим, мало чуди то што је арбитар Пипер дозволио да игра тече а да је готово пуна три минута са разгласа пуштана гласна музика. Било како било, Новосађани су кренули агилније, чешће имали лопту у ногама и било је тако све до 60. минута. Тада је, после старта над Гаврићем, други жути, самим тим и црвени картон добио играч Војводине Миодраг Гемовић. И, како то бива, само шест минута касније уследила је казна, пошто је потпуно сам по средини терена лопту примио Марко Гобељић, повукао је десетак метара, а онда је уследио сјајан шут и Звезда је повела са сигурних 2:0. Песма, бакљаде, и једном речју карневалска атмосфера је настављена, а ритам игре драстично је опао. Новосађани су се повукли, Звезда је одузела гас и више правих прилика за погодак практично и није било.

А. Предојевић

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 25.816 , судија: Петар Пипер (Чачак). Стрелци: Бен у 18. и Гобељић у 66. минуту. Жути картони: Милуновић и Петровић (Црвена звезда), Ђурић, Гемовић и Саничанин (Војводина). Црвени картон: Гемовић (Војводина, други жути).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гобељић 7,5, Дегенек 7, Милуновић 7 (Бабић), Родић 7, Петровић 7 (Вулић), Јованчић 7, Бен 7,5, Николић 7, Гаврић 8 (Вукановић), Павков 7.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Стојковић 6, Ђурић 6, Саничанин 6, Деветак 6 (Андрић), Топић 6,5, Дринчић 7, Ђуричин 6,5, Бојић 6 (Ђуришић), Гемовић 6, Мркајић 6 (Зукић).

Фото.Ј Грлић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести