Почетак припрема фудбалера Војводине не пре 5. јула

Дани славља због вансеријског резултата оствареног у Нишу, када су освојили победнички трофеј у Купу Србије, за фудбалере Војводине лагано се стишавају.
Fudbaleri Vojvodine sezonu su završili u Nišu pobedom u Kupu Foto: J. Grlić
Фото: Фудбалери Војводине сезону су завршили у Нишу победом у Купу Фото: Ј. Грлић  

Наравно, у аналима српског фудбала, а онда и новосадске „Старе даме“, заувек остаје уписано да је 24. јуна 2020. године црвено-белом тиму припао вредан пехар, други у историји, а генерација екипе, на челу са шефом стручног штаба Ненадом Лалатовићем, заслужила је да се имена свих играча запамте.

После нишког славља, а онда и емотивног дочека на „Карађорђу“ које су екипи приредили Новосађани и навијачи Воше, првотимци су се разишли.  Све оно што су обећали, уз куп приде, у минулој сезони су и остварили, па ћемо новосадски тим у наредној такмичарској години гледати у кавлификацијама за Лигу Европе. И то од другог кола, што су заслужили тријумфом на Чаиру. Још увек се, међутим, не зна када ће почети припреме за нову сезону и то ће зависити од одлуке челника ФС Србије о датуму почетку новог првенства. Како сазнајемо, она би требала да буде донета у уторак на састанку у Београду, а незванично може да се чује и то да се црвено-бели се неће окупити пре 5. јула.

У сезони која следи, Новосађани ће, дакле, наступити на три фронта: у првенству, Купу Србије и у Лиги Европе. Без икакве сумње, то ће од њих захтевати беспрекорну физичку припрему, покушај да се сачува окосница екипе и додатно ојачавање свих линија тима. Од велике је важности то што су уговори већ продужени с тренером Лалатовићем и капитеном Николом Дринчићем, док већина осталих стубова тима има важеће обавезе према клубу. Извесно је и то да за услуге младог репрезентативца Мирка Топића, али и Дејана Зукића, постоји интересовање у европским тимовима и остаје да се види да ли ће у Нови Сад стићи нека „непристојна понуда“ коју црвено-бели неће моћи да одбију. Све је то, за сада, у домену прича и нагађања, али је јасно и да ће веома брзо стићи време када ће се и на ову тему много конкретније разговарати.


Ветерани честитали на великој победи

Некадашњи прослављени фудбалери, руководиоци и пријатељи Фудбалског клуба Војводина, у неколико последњих година веома су активни и настоје да буду од помоћи наследницима у црвено-белом дресу. После освајања победничког трофеја у Купу Србије, до којег је новосадска „стара дама“ стигла после тријумфа над Партизаном у Нишу, Секција ветерана упутила је честитку играчима, стручном штабу, Управном одбору и запосленима у клубу


Најодговорнији људи из клуба најавили су да ће у летњем прелазном року постојати одређени буyет за довођење нових, а потребних играча, али и да ће циљеви бити подигнути за степеник више. Значи, Војводина се спрема да покуша да нападне и титулу првака Србије, што је огроман, веома комплексан, али, показало се то и у Нишу, не и неостварив домет. За то ће бити потребан још већи ниво мобилизације свих структура у клубу, подршка свеукупних релевантних чинилаца биће важнија него деценијама уназад, а чак ни тада никакве гаранције за успех не постоје. Свесни су тога у Воши, то је, уосталом, њихов део посла и оставићемо их да стварају планове о томе како да снове претворе у најлепшу јаву.

Очекује се, како је то и најавио председник клуба Војислав Гајић, да ће ускоро да буде одржана и седница Скупштине, на којој ће се разговарати о оном што је у претходној сезони учињено, а онда и о плановима за будуће дане. На званичној интернет страници ФК Војводина објављен је извештај независног ревизора о пословању црвено-белих у 2019. години и сви они који желе с њим да се упознају, могу то да ураде на званичном сајту клуба.

Што се играча и тренера тиче, они су већ на заслуженој паузи.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести