Полуфинале Купа Србије: Чукарички има два гола предности над Партизаном пред реванш  

У првој утакмици полуфинала Купа Србије фудбалери Чукаричког на свом стадиону савладали су Партизан са 4:2.
cukaricki partiyan, fk partzan
Фото: FK Partizan

Домаћи су били бољи ривал и заслужено су обезбедили два гола предности пред реванш у Хумској 9. маја.

За разлику од недавног меча у првенству овога пута су "Брђани" имали своју увертиру. Већ у 2. минуту су повели, када је Бојић после дуге лопте главом преварио Милетића, затим заобишао Јовичића и постигао гол. Била је то најава отвореног дуела, у којем су обе екипе акценат ставили на напад. Већ у 7. минуту нова прилика за домаће. Центрирао је с десне стране Кајевић, а Мудрински на другој стативи није успео лопту да спроведе у мрежу. Партизан је тражио своју игру, трудио се да сабије одбрану противника и у 12. минуту имао шансу преко Ожеговића, који је лоше реаговао и из непосредне близине главом гађао поред гола. У 20. минуту Партизан је изједначио. Свему је претходила прилика црно-белих из које је истекао само корнер, али је након ударца из угла Радић неспретно интервенисао и савладао свог голмана Белића. Од средине првог полувремена темпо је мало опао, али узбуђења нису изостала. Најпре је Ђерлек добро шутирао, када је Немања Белић одбранио, да би нешто касније Чукарички повео. После продора Богосавца, центаршут Белаковића на петерцу је сачекао Кајовић и послао лопту у мрежу. А, само мало касније - 2:2. Пантић је сјајно прошао по левој страни, ушао у шеснаестерац домаћих и топовским шутем савладао Белића.

Фудбалску успаванку у наставку меча прекинуо је Бојић својим другим голом. Акција је текла по левој страни, Белаковић је у шеснаестерцу пронашао нападача домаћих који је маниром расног центарфора савладао Јовичића. Прилику за изједначење имао је Ожеговић, само мало касније, али је главом шутирао преко гола. Током утакмице било је очигледно да је Партизану мањкала десна дефанзивна линија, јер су по тој страни потицале готово све акције Чукаричког. У 65. минуту - одлична шанса за Партизан. Поново је у прилици био Ожеговић, али је искоса шутирао тик поред гола. Одлично су домаћи прелазили из одбране у напад, па је Кајевић у 72. минуту повео једну добру акцију, али је упутио слаб пас према Мудринском и прилика је пропала. Фудбалери Партизана били су врло летаргични у одбрани, па су често оставвљали ривале из Чукаричког у позицији за шут, што им се на крају и обило у главу. Укупно гледано, „ваљак“ је одиграо врло лоше друго полувреме што и резузлтат говори.

Можда би све било другачије да је у 89. минуту Ивановић искористио одличну шансу када је сјајно реаговао Белић. Овако у последњим тренуцима меча "брђани" су постигли и четврти гол. Урошевић је очајно извео један прекид, проиграо фудбалере Чукаричког, да би лопта на крају стигла до Мудринског који је поставио коначних 4:2.

И. Лазаревић

Фото: FK Partizan

Чукарички - Партизан 4:2 (2:2)

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца 3000, судија: Пипер (Чачак), стрелци: Бојић у 2. и 54. Кајевић у 40. и Мудрински у 90. за Чукарички, а Радић у 20. (аутогол), Пантић у 44. минуту за Партизан. Жути картони: Милић, Доцић (Чукарички), Пантић (Партизан).

ЧУКАРИЧКИ: Белић 7, Богосавац 7, Радић 6 (Величковић 6), Копитовић 6, Ђурић 7, Дринчић 6, Белаковић 8 (Милић 6), Доцић 7, Кајевић 8, Бојић 8 (Стојановић), Мудрински 7.

ПАРТИЗАН: Јовичић 6, Вулићевић 6, Н. Р. Милетић 6, Урошевић 5, Пантић 8, Здјелар 6, Ђерлек 7 (Јанковић 6), Тошић 6, Ожеговић 6 (Ивановић 7), Тавамба 7, Марковић 6.

Лалатовић: Заслужена победа, али реванш ће бити 10 пута тежи

Тренер фудбалера Чукаричког Ненад Лалатовић, после победе против Партизана, честитао честитао је играчима на победи, али и одмах упозорио да се не опуштају, јер их, према његовом мишљењу, очекује 10 пута тежи реванш. 

"Честитам играчима на заслуженој победи. Рекао сам играчима да се не опуштају, јер немамо велику предност. 

Партизан је сјајан тим, имали су своје шансе. Очекује нас десет пута тежи реванш. Данас се видело да и у Србији може да буде лепо кад неко хоће, а кад је тако онда и Петар Пипиер може да буде суди као Мажић", рекао је Лалатовић на конференцији за новинаре на стадиону Чукаричког. 

Према његовим речима, клуб да Бановог брда је доказао да заслужује да игра у европским такмичења. 

"Драго ми је што су играчи урадили све по договору и показали да смо заслужили Европу. Србију би требало да представљамо на прави начин, а не да се сунчамо и испадамо у првом колу", изјавио је Лалатовић. 

Тренер Чукаричког је апостофирао рад спортског директора Владимира Матијашевића и нагласио да ће са њим напустити екипу, највероватније на лето, иако му је жеља да остане све четири године уговора на Бановом брду. 

"Кад оде Матијашевића идем и ја. Готово сигурно ћу напустити клуб на лето, као и он. Он је за мене најбољи спортски директор, јер је добро пословао, као што је и Обрадовић најбољи власник. Овом клубу ћу дати све, јер је Обрадовић помогао да пребродим тежак период у животу. Хвала му на свему", рекао је Лалатовић. 

Ђукић: Разочаран сам, брину и игра и резултат

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић, после пораза од Чукаричког истиче да је изузетно разочаран издањем дефанзивне линије тима, коју окривљује за мањак концентрације, за коју ни сам нема објашњење. 

"Примили смо четири гола због лоше игре у дефанзиви. Имали смо нулту концентрацију у одбрани и када примите толико голова, не можете да очекујете добар резултат упркос великом броју саанси које смо створили. Немам објашњење за ово, али брине ме и игра и резултат, разочаран сам", изјавио је Ђукић на конференцији за медије на стадиону Чукаричког. 

Како наводи, у каријери није видео сличан гол као четврти који је примио Партизана, за који каже да је најбољи приказ игре црно-белих у одбрани вечерас. 

"Били смо очајни и катастрофални, а нешто попут четвртог гола нисам видео слично у животу. То је била кулминација свега лошег на терену. Оваквом игром не можемо да победимо никога, а уједно смо машили и зицер. Ипак, све се заснива на чврсој дефанзиви, а ми је нисмо имали вечерас", рекао је Ђукић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести