Пораз није заболео црно-беле, Партизан у плеј-офу Лиге Европе

МАЛАТИЈА: стадион ,,Малатија арена“, гледалаца: 20.000. Судија: Кавано (Енглеска). Стрелац: Јаховић у 7. минуту. Жути картони: Акбаш, Шлалаи, Чагиран, Јаховић (Малатија) а Шћекић, Садик, Остојић (Партизан).
d
Фото: EPA/ANDREJ CUKIC

МАЛАТИЈА: Фарнол 6,5, Чебаке 6 (Чагиран 6), Мина 6,5, Акбаш 6, Каш 6, Шалали 6,5, Јилдирим 6, Торе 6,5, Гиљерме 6,5 (Тозлу 6), Бифума 6,5 (Фофана 6), Јаховић 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6, С. Павловић 6,5, Урошевић 6,5, Шћекић 6, Зђелар 6, Тошић 6 (Лутовац), Сума 6,5 (Л. Павловић), Асано 6,5, Садик 6 (Ожеговић).

Малатија – Партизан 1:0 (1:0)

Фудбалери Партизана пласирали су се у плеј-оф квалфикација за Лигу Европе после минималног пораза од Малатије у Турској. Црно-бели нису приказали партију као у Београду када су победили са 3:1, али су били миљеници среће и прошли даље.

Није добро почело по нашег представника. Дубинска лопта ишла је ка Јаховићу, Стојковић је без потребе истрчао да је пресече, до ње је стигао Јаховић и главом је сместио у мрежу. Штета, јер црно-бели до тог тренутка нису лоше изгледали на терену, били су расположени, растрчани, можда и убедљивији од Турака. Али, после раног вођства домаћина ствари су се промениле, Малатија је доминирала, пронашла начин да пробије одбрану црно-белих, а то је било кроз прескакање игре, дуге лопте које су ишле ка нападачима турског тима. Партизан је углавном играо преко брзоногог Асана , који је био врло активан, улазио у завршницу, али бирао погрешна решења. У 15. минуту је добро послужен од Садика, могао је овом играчу да врати лопту у изгледној прилици, али је одлучио да шутира и промашио. Малатија је за разлику од меча у Београду била знатно агресивнија, притискала већ на половини црно-беле, и често узроковала грешке играча нашег тима. Партизан је био поптуно инферироран, сасвим у подређеном положају. У 30. минуту Бифума је био у великој прилици, али је био непрецизан. Терет на леђима Београђана могао је бити много мањи да у финишу првог дела голман Фарнол није одлично зауставио ударце Умара Садика.

У наставку су црно-бели покушали да се наметну, али Садик никако није успевао учини нешто корисно у нападу, или је правио прекршаје, или је губио лопте. Малатија, опет, није ни покушавала енергичније да нападне, играла је стрпљиво, тражечи пукотине у редовима Партизана. Успела је то да учини у 59. минуту, када је Шалала добро шутирао, а Остојић га изблокирао. Иако је турска екипа имала ту једну прилику, заиста у наставку ништа озбиљније није показала, наш тим је био тај који се више трудио, који је више имао лопту у поседу. Али, ни из чега велика прилика за Турке, а Стојковић овог пута одлично интервенише.

Игра живаца је потраја све до 97. минута када је наш тим могао да одахне јер је остварио резултат који га води даље.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести