ПРАВО ПОЈАЧАЊЕ Мирко Топић потписао први уговор с Војводином

Играч омладинског тима Војводине Мирко Топић добио је у финишу прошле сезоне  од тренера Радована Кривокапића прилику да дебитује у првом тиму.
Mirko Topić/A. Predojević
Фото: А. Предојевић/Мирко Топић

Вероватно је да би се публици представио и раније, али није имао потписан професионални уговор с матичним клубом, па се његов деби одлагао. Непосредно пред полазак на Златибору Војводина и овај младић рођен 2001. године пронашли су заједнички језик, договорили се и Мирко је потписао обавезу на три године.

- Никако нисмо могли да се договоримо мој отац и ја са бившим спортским директором око услова, а немам менаџера,  да потпишем уговор с клубом у којем сам поникао – објаснио је Топић, који веома добро тренира на Златибору и све више се намеће за једно од места у такмичарском погону. – Уследиле су промене у клубу и лако смо постигли договор с Николом Лазетићем, у року од само дан-два све је решено. Обавезао сам се на верност Воши и у наредне три године носићу њен дрес. На тај начин испунио сам још један дечачки сан, јер сам најпре дебитовао у првом тиму у сусрету с Партизаном, а сада сам потписао и уговор с клубом који волим.

Топић игра у везном реду и није мали број оних који га, барем физички, пореде са бившим прослављеним асом Славишом Јокановићем. Висок је, има дугачки корак, и дуге, жаргонски речено – полуге (ноге и руке), које му омогућавају да стекне предност над супарницима.

- Иако не памтим како је Јокановић играо, знам да је био веома озбиљан фудбалер и репрезентативац, па ми пријају поређења с њим. Имам тај дуги корак, играм и у офанзиви и у дефанзиви и све то ми импонује и тера ме унапред. Мој адут су физичке предиспозиције и могу да се понављам доста пута на свим деловима терена. У основи, нисам дефанзивно оријентисан, пре сам „осмица“, прави „бокс-ту-бокс“ играч и то у оба правца.


Бојић потписао на две године

Петар Бојић, дојучерашњи првотимац Младости из Лучана, потписао је уговор с Војводином на две године. Заједно с Немањом Вучићем из Земуна прикључио се тренинзима црвено-белих и од њега се очекује да потврди квалитет и у новој средини.

- Имао сам неких позива и од других клубова, али када сам чуо да је за мене заинтересована и Војводина нисам имао никакву дилему. Дошао сам у велики клуб, највећи у нашој земљи, уз Црвену звезду и Партизан, и верујем да ће нова екипа, проткана младошћу и искуством, оправдати  очекивања и изборити место у Европи – рекао је Бојић.

Данас повратак у Нови Сад

Војводина ће данас одрадити тренинг на Златибору, а после ручка следи пут за Нови Сад. У петак ће играчи имати слободан дан, а у суботу и у недељу тренираће у ФЦ „Вујадин Бошков“.

У понедељак екипа иде на припреме у Словенију, прецизније у Терме Чатеж, где ће радити до 12.јула и одиграти пет или шест припремних утакмица.


О  припремама на Златибору, које се данас завршавају, Мирко каже:

- Ово су ми најтеже припреме до сада, али је све било супер. Атмосфера међу играчима је одлична и пуно је боља него што је била током минуле сезоне. Напоре ми олакшава и чињеница да нисам једини клинац овде, већ је ту и доста другара из омладинске екипе и држимо се заједно, борећи се за неко наше место под сунцем. Надам се да ћу се изборити за место у екипи, јер сам позитивац и верујем у себе, али морам да нагласим да одлично раде и сви моји саиграчи.

Стигао је и тренер Ненад Лалатовић, који је унео неке нове, позитивне тонове.

- Драго је свима што је Лалатовић дошао, јер је одличан стручњак и иза себе има завидну тренерску и играчку каријеру. Поставио је високе циљеве, жеља нам је да се изборимо за Европу и надам се да ћемо те домете и да остваримо.

Дејан Зукић и Мирко Топић су најмлађи у екипи, али их многи већ виде као будуће носиоце игре, заједно с нешто старијим Михајлом Нешковићем.

- Зукић је добио прилику у прошлој сезони и добро је искористио, а Нешковић је већ дуже у првом тиму. Нови тренер је ту, па је сада пред свом тројицом прилика да се наметнемо добрим радом и понашањем. Сигуран сам да ћемо имати много јачи тим у односу на претходну сезону, јер видим да су пристигле новајлије права појачања. Дринчић је искусан фудбалер и помаже нам, и као човек и као играч, да се што боље привикнемо на професионализам. Од првог дана наметнуо се као вођа, показао ко је и шта је и видимо да ћемо имати шта од њега да научимо. Вучић и Бојић су такође много добри играчи и једини недостатак за сада им је то што нису кренули припреме заједно са нама, али не плашим се, надокнадиће брзо они тај заостатак. Ђуришића знам од раније, он ми је старији другар из Новог Сада, а чујем да ће нам се прикључити и Кокир, којег такође познајем. Очигледно се ствара озбиљна прича, а на сваком од нас је да уложи максимум како би постао део слагалице у европским амбицијама – уз осмех је поручио Мирко Топић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести