Пред Вошом једно од најтежих гостовања

У последње четири првенствене утакмице фудбалери Војводине остварили су три победе и реми и држе треће место на табели.
д
Фото: Ј. Грлић

Данас ће бити гости Раду, који се жестоко бори за опстанак и којем је сваки бод злата вредан. Уз то, не једном су “грађевинари” умели непријатно да изненаде Вошу и то је чињеница на коју стручни штаб указује играчима.

- Очекује нас тежак изазов, можда и најтежи у овом делу сезоне, када говоримо о гостовањима - рекао је тренер Ненад Лалатовић. -. Београђани имају добар тим и тренера и сигурно је то да ћемо морати поштено да ознојимо дресове ако желимо да освојимо бодове. Практично смо већ обезбедили излазак у Ервопу, моћи ћемо да будемо растерећенији, док ће домаћин бити суочен с великим притиском резултата. Бољи на терену нека победи, а верујем да ћемо то да будемо ми.

Капитен Никола Дринчић такође се позвао на то да ће он и његови саиграчи бити много релаксиранији од Рада, што је оценио као предност.


Близу изласка у Европу

Искусни чувар мреже Горан Вуклиш рекао је то да његовим саиграчима и њему уопште није важно име ривала с којим играју, јер им је увек жеља да победе, а тако ће да буде и на Бањици.

- Велико заједништво једна је од најважнијих карактеристика наше екипе. Циљ нам је да изађемо у Европу и чини ми се да смо већ скоро успели то и да остваримо, јер имамо 15 бодова више од петопласиране екипе. То ће нам омогућити нешто комфорнију позицију за игру, иако јако добро знамо да само максималним залагањем можемо да савладамо екипу Рада – казао је Вуклиш.


- На Бањици је увек тешко да се игра, што се посебно односи на ову полусезону. Рад се баш појачао, направио је одличан тим и његов тренутни пласман на табели не одговара квалитету игара које пружа. Гледао сам њихов дуел са Инђијом, играо је Рад добро до црвеног картона Стојсављевића. Очекује нас тешка утакмица у којој немамо императив, али, наравно, даћемо све од себе да остваримо повољан резултат. Потребне су нам још три-четири победе како бисмо и практично обезбедили Европу и убеђен сам да ћемо успети да испунимо тај циљ – казао је Дринчић.

Тренер Лалатовић неће моћи да рачуна на Мирка Топића и Миљана Вукадиновића, који ће морати још неки период да сачекају на повратак на терен, као ни на Стефана Ђорђевића и Немању Човића, који још увек раде самостално. Неизвестан је и наступ Владимира Ковачевића.

Утакмица на стадиону “Краљ Петар Први” почиње у 14 часова, а преносиће је Новосадска ТВ, док ће бити и део мултипреноса на првом каналу ТВ Арена спорт.       

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести