Премијер лига: Ливерпул и Арсенал одиграли 2:2, Салах промашио пенал

ЛИВЕРПУЛ: Фудбалери Ливерпула и Арсенала одиграли су вечерас без победника, 2:2 (1:2) у дерби мечу 30. кола енглеске Премијер лиге.
p
Фото: Tanjug (AP Photo/Jon Super)

Голове за Ливерпул постигли су Мохамед Салах у 42. и Роберто Фирмино у 87. минуту. Салах у 52. минуту није искористио пенал за домаћи тим, пошто је шутирао поред гола. Стрелци за Арсенал били су Габријел Мартинели у осмом и Габријел Жезус у 28. минуту. 

Арсенал је тренутно први на табели Премијер лиге са 73 бода, док је Манчестер други са шест бодова мање и утакмицом мање. Ливерпул је осми са 44.

Арсенал ће у наредном колу гостовати Вест Хему, док ће Ливерпул играти са Лидсом.

Фудбалери Кристал Паласа раније данас савладали су у гостима Лидс 5:1.

Клоп: Није ми јасно како нисмо победили

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп изјавио је вечерас да му жао што његов тим није успео да победи Арсенал у дерби мечу 30. кола енглеске фудбалске Премијер лиге, преносе британски медији.

Ово је била отворена утакмица, потпуно отворена. Арсенал је постигао голове из прве две шансе. Реаговали смо одлично и на крају смо гледали спектакуларну утакмицу. Није ми јасно како на крају нисмо добили утакмицу са онолико шанси. Не разумем, нисам сигуран да ли сам срећан са овим бодом или не. Арсенал је био добар, али морао је да изгуби, рекао је Клоп.

Менаџер Арсенала Микел Артета изјавио је да је 2:2 можда најпоштенији резултат.

Врло интензивна утакмица. Меч је био под нашом контролом, али смо после тога примили траљав гол. Добро смо почели друго полувреме, али онда смо се мало погубили, утакмица је постала хаотична. Ливерпул је на крају могао да постигне три или четири гола, тако да је овај резултат можда и најпоштенији. Што се тиче борбе за титулу, идемо даље. Морам да уверим своје фудбалере да играју као данас у првих 15 минута, истакао је Артета.

Покренута истрага о инциденту између помоћног судије и Робертсона

Удружење професионалних судија истражиће инцидент између фудбалера Ливерпула Ендија Робертсона и помоћног судије Константина Хацидакиса током данашње утакмице против Арсенала у 30. колу Премијер лиге, преноси АП.

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама се види да је Хацидакис ударио лактом у врат Робертсона када су се сви кретали ка свлачионицама на Енфилду.

Упознати смо са инцидентом у коме су учестововали помоћни судија Константин Хацидакис и дефанзивац Ливерпула Ендру Робертсон током полувремена утакмице на Енфилду. Истражићемо ту ситуацију, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести