Премијер лига: Штопери јунаци Ливерпула 

Фудбалери Ливерпула савладали су Барнли 2:1 (0:0), голом Рагнара Клавана у 94. минуту утакмице 22. кола Премијер лиге.
barnli liverpul, fonet
Фото: Momenat iz duela Barnlija i Liverpula, foto: FoNet
Барнли је замало одолео "редсима", Гудмундсон је три минута пре краја "поништио" водећи гол Садија Манеа из 61.
Међутим, у четвртом минуте надокнаде времена, штопери спасавају госте.
Након центаршута из слободног ударца на средини терена, Дејан Ловрен сјајно реагује на десној страни казненог, шаље главом лопту на другу стативу до партнера из одбране Клавана који главом тресе мрежу домаћина. 
Случајност или не, штоперски тандем Ливерпула је донео велика три бода "редсима" на дан кад је клуб представио најскупљег дефанзивца у историји фудбала Вирџила ван Дајка, као најновије појачање.
Битне победе првог дана нове 2018. године забележили су Лестер и Њукасл. "Лисице" су погоцима Махреза, Слиманија и Олбрајтона сломили у другом полувремену Хадерсфилд за 3:0 и крај серије од четири меча без тријумфа. 
С друге стране, Ајосе Перес је 17 минута пре краја утакмице донео Њукаслу минималац у Стоуку, за другу победу у последња четири кола и бег на четири бода од зоне испадања. 
Фудбалери Брајтона и Борнмута ремизирали су 2:2 (1:1) на премијери кола и 2018. године у Премијершипу. Домаћин је два пута водио, головима Нокерта у петом и Мареја у 48. минуту, оба на асистенцију Исквијерда. 
Међутим, Кук и Вилсон су оба пута враћали Борнмут у егал и на крају донели бод "трашњицама". Два тима су тако остала у средини табеле, Брајтон је 12. са 23, а Борнмут позицију испод са 21 бодом. 
Српски фудбалери опет нису наступили за Ливерпул и Њукасл. Марка Грујића није било у протоколу "редса" због повреде шаке", док је Александар Митровић ван тим "сврака" због повреде леђа.

После три узастопна ремија, а укупно четири утакмице, Манчестер јунајтед је забележио победу. "Црвени ђаволи" савладали су Евертон 2:0 (0:0), на гостовању у Ливерпулу у 22. колу Премијер лиге.
Стрелци су били Антони Марсијал и Џеси Лингард, сјајним ударцима, након што су лопту добијали оф Пола Погбе.

Иако без свог најбољег стрелца Ромелуа Лукакуа, Јунајтед је успео да пробије отпор "Карамела" и смањи заостатак за највећим ривалом Ситијем на првом месту на табели. 
Српски репрезентативац Немања Матић био је на свом уобичајеном нивоу. Господарио је простором између два шеснаестерца, те био "мост" између задње и офанзивне линије Јунајтеда током бројних контранапада.

Премијер лига, 22. коло:

Барнли – Ливерпул 1:2 (0:0)
Гудмундсон 87 – Мане 62, Клаван 90+4
Лестер – Хадерсфилд 3:0 (0:0)
Махрез 53, Слимани 60, Олбрајтон 90+2
Стоук – Њукасл 0:1 (0:0)
Перес 73
Брајтон – Борнмут 2:2 (1:1)
Нокерт 5, Мареј 48 – Кук 33, Вилсон 79
Евертон – М. Јунајтед 0:2 (0:0)
Марсијал 57, Лингард 81
 

Уторак:

20:45 Саутемптон – К. Палас
20:45 Свонси – Тотенхем
20:45 Вест Хем – Вест Бромвич
21:00 М. Сити – Вотфорд 
 

Среда:

20:45 Арсенал – Челси
EUR/RSD 117.1400
Најновије вести