Пригревичко Братство 1946 има чиме да се хвали: Расадник талентованих фудбалера

Последњих година Фудбалски клуб Братство 1946 из Пригревице бележи веома добре резултате у Српској лиги Војводина.
fudbal lopta
Фото: www.freeimages.com

Добре игре, укомпоноване са професионалним односом према обавезама, допринели су да је клуб на покрајинском нивоу стекао завидан рејтинг. Играчи из овог клуба све су траженији, па ће ове зиме Братство 1946 напустити Владимир Бајчев ( Пролетер из Новог Сада), Александар Поповић (Раднички, Крагујевац) и Богдан Стаменковић (Радник, Сурдулица). На мети је још неколико првотимаца који би лако могли да промене средину, јер је за њихове услоге заинтересовано неколико клубова из виших лига.

Успон клуба кренуо је пре око седам година, а тајну успеха Пригревчани виде у правом одабиру фудбалера, раду и дисциплини.

„Ми смо клуб у коме водимо бригу о сваком детаљу. Приликом довођења новајлија тежимо да пронађемо играча који ће се, поред фудбалских квалитета, лако уклопи у менталитет средине у којој живимо, да поседује све позитивне људске особине и да поштује клупску дисциплину. Од играча не тражимо да пруже више од својих објективних могућности. Сваки појединац зна да се залажемо за регуларност такмичења и да се у нашем клубу бодови освајају искључиво на терену, па морају бити максимално спремни током читаве сезоне. У таквим условима фудбалери лакше успевају да напредују“, речи су председника ФК Братство 1946 Предрага Остојића.

Поред горе поменутих фудбалера који ће већ ове зиме напустити клуб, Братство 1946 може се похвалити да су и предходних неколико година играчи били на цени. Саша Томановић је први отишао у Суперлигу, а његовим стопама кренули су и други.

„Пригревица је село са око 3.000 становника, а клуб воде искључиво некадашњи фудбалери и знамо шта позив из елитног друштва значи за младе људе. Трудимо се да им омогућимо што боље услове за рад, па су појединци максималну афирмацију стеклу управо у нашем клубу. Искрено се надам да ће у скорој будбућности из наше средине поново бити играча за врхунске клубове. Сматрам да добро радимо и да се то одласком ових фудбалера на најбољи начин вредновало.“

Одлазак играча осетиће се у игри, па се навијачи питају има ли клуб адекватне замене.

„Ових дана ми се телефон буквално усијао од силних позива и нуђења играча разних профила. У Братству 1946 се зна ко шта ради, па о евентуалним појачањима и заменама за оне који су отишли одлучиће стручни штаб. Тај део посла је њима поверен“, истиче први човек клуба Предраг Остојић.   

Јован Бањац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести