Пролетер гостује на Бановом брду: Наставити жетву бодова

Фудбалери Пролетера после блистава четири предходна кола уз реми и три победе репрезентативну паузу искористили су да се одморе, санирају повреде појединих играча, напуне батерије за наредне сусрете.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

А већ данас Сланобарци имају озбиљан тест на Бановом брду састају се са екипом Чукаричког. Београђани имају исти број бодова (18) па ће то у неку руку бити дерби за престиж на табели. Стратег чете са Слане баре Бранко Жигић  са сарадницима одлучио је да у паузи тим не игра тренинг мечеве.

По многим оценама најбољи појединац  у предходном делу трке за бодове био је искусни голман Никола Петрић. Бранио је сјајно, имао велики удео у високој позицији, последња четири кола само једном је био савладан у Суботици. О новом тешком испиту говори са великом дозом оптимизма.

- Били смо у сјајној форми правом резултатском налету, пауза је дошла у незгодном тренутку. Једина мисао свих у паузи била је да марљивим радом на тренинзима покушамо да ниво форме одржимо на високом нивоу. Права прилика да ли смо успели биће меч са Чуком - каже искусни интернационалац, Никола Петрић.

Годинама је Чукарички при самом врху српског фудбала, прошлесезоне  им је за длаку измакла Европа, ове су промениле тренера пре две недеље.

- Екипа Чукаричког важи за једну од озбиљних клубова сличних размишљања. Доста се базирају на младе играче. Променили су тренера, Веселиновића је заменио помоћник Ђорђевић који ће покушати да настави пут познатијег предходника. Ривал су за респект и поштовање. Опаснији су код куће, показали су врлине и мане, поготово у мечу са Спартаком у Суботици. Покушаћемо да их на прави начин искористимо. Идемо у Београд да наставимо серију добрих резултата. Морамо бити стрпљиви и храбри. Нећемо ићи на бод, јер обично кад планираш реми углавном се деси да изгубиш. Ићи ћемо на победу, па ако у таквом односу одиграмо нерешено нећемо бити незадовољни. Верујем да неће успети да нас задрже у наставку серије. Очекујем да ће одбрана као и у предходним утакмицама бити на високом нивоу, а да ће остали део тима пружити оно што се од њих очекује. Само у том случају уз велику борбеност и пожртвовање можемо се надати успеху -  истакао је на крају Петрић и обећао да ће уз помоћ саиграча све учинити да мрежа остане нетакнута.

Пред гостовање Чукаричком остао је само један проблем. Искусни нападач Филип Кнежевић је на тренингу у понедељак обновио повреду па неће конкурисати за меч са Чукаричким док сви остали са нестрпљењем ишчекују нови изазов, као потврду вредности и резултата који су их сврстали међу најбоље тимове Супер лиге.

Обично се састав који побеђује не мења, али ће стратег Пролетера због изостанка Кнежевића у односу на онај са ТСЦ морати да изврши нека померања ко ће га заменити знаће се пред сам почетак утакмице у којој Новосађани виде велику шансу за наставак квалитетних партија и резултата. Могућ састав. Петрић, Б. Милошевић, Леандро, Јоковић, Ковачевић, Пејић, Којић, Јовановић, Бабић, Митровић и Миросављев.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести