Пролетер и Радник данас на „Карађорђу” играју за бодове (18)

Фудбалери Пролетера паузу су искористили су да се што боље припреме за  данашњи меч са Радником и да тријумфом наставе успешан низ. Откако је на клупу сео Бранко Жигић чета са Слане баре је у последња четири сусрета непоражена.
Branko Žigić i Nenad Vanić sjajno sarađivali u ekipi s novosadske Slane bare Foto: Dnevnik.rs
Фото: Бранко Жигић и Ненад Ванић сјајно сарађивали у екипи с новосадске Слане баре Фото: Дневник.рс

- Након првенствених наступа  одиграли смо заосталу Куп утакмицу са Јавором и успели смо са комбинованим саставом да се шпласирамо у наредни круг. Протеклог викенда  састали смо се у припремној утакмици са Инђијом која ми је послужила да проверим форму играча са мањом минутажом. И поред минималног пораза, момци су оставили солидан утисак и наговестили потенцијал – каже тренер Жигић.

Екипа Радника од када је на клупу сео Ненад Ванић  у резултатском је  налету.

- Само речи хвале могу да упутим на адресу Радника и тренера Ванића са којим сам сарађивао пола године и за кога су везани историјски успеси Пролетера, пласман у елитну лигу. После нешто слабијег старта, Ванић је консолидовао екипу, играју, дисциплиновано и чврсто и бележе добре резултате на гостовањима. Ремијима у Шапцу и Ивањици и победом на Бањици показали су квалитет и озбиљност, а уосталом нанели су први пораз ТСЦ - у.


Новаковић у форми

На утакмици са Јавором један од најбољих у редовима Пролетера био је искусни Слободан Новаковић, па би  данас, с обзиром да је у све бољој форми, могао да буде стартер. Могући састав: Петрић, Танасин, Леандро, Андрејевић, Митровић, Б. Јовановић, Пејић, Чоловић, Бабић, Новаковић и Миросављев.


Нема никакве дилеме да Сланобарцима предстоји озбиљан изазов.

- Од првог минута настојаћемо да наметнемо наш стил игре и да у таквом определењу постигнемо што раније гол.Ако нам то пође за руком утакмица би требало да иде у добром таоку по нас. Победом би оверили досадашње добре резултате.

Због картона  за састав неће конкурисати поуздани Милорад Балабановић.

- Дуел са Радником смо уписали као велики испит  и тако смо се и припремали.Утакмице  са Јавором и Инђијом дале су ми јасну слику могућности сваког играча. Више је кандидата који  конкуришу за место на коме игра Балабановић, важно је да они који ситрче на терен “Карађорђа” дају свој максимум и испоштују оно што се договоримо. Радник баш игра добро и заиста ће требати да одиграмо квалитетну партију да бисмо га савладали – упозорио је Жигић.

Ова утакмица  има посебну занимљивост јер ће  се некада блиски сарадници у Пролетеру, тренери Жигић и Ванић, наћи на супротним странама.И овај детаља сусрету на “Карађорђу”, који почиње у 18 часова, даје посебну драж, јер добри пријатељи ће настојати један другог да тактички надмудре.

        М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести