Пролетер непоражен дочекује шампиона Звезду

Фудбалери новосадског Пролетера са две победе и исто толико ремија тренутно се налазе на 9. месту Суперлиге и у наредном колу дочекују шампиона  Црвену звезду као непоражени тим.
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

На гостовању у Горњем Милановцу(1:1) Сланобарци су били  на добром путу да тријумфују, али нису незадовољни ни ремијем.  Новајлија Виктор Живојиновић је у четири утакмице постигао четири гола и задовољан је бодовним салдом.

- Као и у предходним дуелима и у утакмицу са Металцем ушли смо са победничким амбицијама, али када се све сабере и одузме и бодом смо задовољни. Домаћин се показао као чврст ривал, пошло нам је за руком да поведемо, а до краја полувремена имали смо још једну идеалну прилику да вођство повећамо. Да смо у томе успели сигуран сам да бисмо и тријумфовали – каже стрелац Живојиновић.

Металац је у наставку утакмице изједначио, али није и победио.

- Одиграли смо солидно друго полувреме, али је домаћин стигао до изједначења, а онда нас је срећа погледала у финишу утакмице, Металац је погодио стативу. Реми  је реалан исход  добре утакмице.

Иако је  у дебитантској утакмици за нови клуб против Рада постигао два гола, Живојиновић сматра да је бољу партију пружио у Горњем Милановцу.

-  Постигао сам леп гол, имао доста продора и дриблинга, одиграо сам одлично и у дефанзиви и сматрам  оставио упечатљив утисак. Верујем да ћу убудуће приказати још квалитетније партије.

Пролетер у петак дочекује Црвену звезду, што је велики мотив и инспирација за све у клубу.

- У солидној смо форми, непоражени смо у предходна четири кола и верујем да ћемо бити спремни за надигравањем са актуелним шампионом. Гостовање Металцу је прошлост, окрећемо се дуелу са најбољом екипом и био би велики успех да останемо непоражени  – казао је Виктор Живојиновић.

        М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести