Пролетер одиграо два тест меча у Анталији: Затајили стрелци

Прошло је недељу дана откако су се фудбалери Пролетера након поларних услова у Новом Саду преселили у Анталију.
Prozivka FK Proleter/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ С прозивке фудбалера Пролетера

Након две провере у Србији, пораза од ТСЦ и победе над Бродарцем стручни штаб на челу са стратегом Драганом Радојичићем у Турском летовалишту наставио је рад на физичкој спреми, уигравању и одигравању утакмица. Биланс су два пораза, од Казахстанског Ожтепеса (3:0), и од Зарије (Украјина) 1:0.

„Остали смо ове зиме без кичме тима,  танки смо у скок игри и управо смо због тога у првом мечу са Казахстанцима примили два гола. Није нам одговарала ни погибељна игра које је судија толерисао. Радили су шта су хтели. Ипак, имали смо неколико прилика да постигнемо гол. Без обзира на убедљив пораз, видео сам доста тога доброг у игри пре свега у понашању играча који нису наседали на константне провокације и погибељне стартове у којима смо сем лакших повреда могли много горе да прођемо“, објашњава тренер Радојичић.

И против Украјинске Зарије нападачи су се прописно испромашивали, а због лакших повреда изостали су Николић и капитен Човић.

„Игра против Зарије била јо много боља у односу на прву проверу. Поново су заказали нападачи. Доста шанси смо имали Утркивали су се нападачи у промашајима, па је тај сегмент умногоме допринео да терен напустимо поражени. Руку на срце осим датог гола у уводним минутима Украјинци су имали само две прилике, али оне ни изблиза нису биле повољне као што су биле шансе Миросављева, Родрига, Шћепановића, Красића и Вујаклије“, каже Радојичић.

Фудбалери Пролетера настављају припреме у Анталији где ће боравити до 8. фебруара. Следећу проверу имаће данас са Краковијом из Пољске.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести