Пролетер се припрема за дуел с Напретком: Караклајић пријатно изненађење

Нису се оствариле жеље и надања стручног штаба и играча Пролетера да у сусрету са фењерашем из Шапца остваре победу, поправе бодовни салдо и крупним корацима крену из опасне зоне.
karaklajic
Фото: Петар Караклајић, фото: ФК Пролетер

Ремизирали су са „Чивијашима“, а по приказаној игри и шансама могу само да жале за целим пленом. За разликум од предходних утакмица у којима је био стартер меч са Мачвом није започео Петар Караклајић. Ушао је са клупе, имао лепи продор, али је уместо мреже лопту послао крај гола. По оном што је приказао у досадашњим утакмицама може се рећи да је талентовани нападач пријатно пролећно освежење у екипи Пролетера.

Стигао је Караклајић у зимском прелазном року са ореолом најбољег стрелца Бродарца што је била права препорука да потпише уговор са млађим новосадским чланом елите.

– Имао сам заиста успешну полусезону у Бродарцу постигао у јесењем делу 10 голова и имао неколико асистенција. После завршетка полусезоне контактирали су ме људи из Пролетера нисам се дуго двоумио да дођем у Нови Сад - каже Караклајић.

После одлично одрађених припрема Караклајић је од првог кола као стартер добио прилику да заигра у Суперлигашком друштву.

- Одигаро сам у првој постави прве три утакмице, за приказано добио низ похвала поготово против Војводине и Инђије где сам био међу њабољим појединцима, а против црно белих солидан. Последњу утакмицу са Мачвом из тактичких разлога нисам почео као стартер. Ушао сам у другом полувремену имао прилику. Задовољан сам досадашњим издањима, једино ми је жао што се барем једном нисам уписао у стрелце што би употпунило учинак на терену - вели талентовани нападач.

Чета са Слане баре сутра угошћује екипу Напретка из Крушевца.

- Стартовали су слабије од очекивано, доживели поразе па ће све карте бацити у напад ући под притиском морања. И ми имамо мотива и жеља да повољним резултатом  поправимо бодовни салдо за мирнију завршницу - истакао је на крају са пуно оптимизма Караклајић.

М. По.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести