Пролетер славио у Пироту: Млади положили тест

Подмлађени састав Пролетера са чак девет младих играча је головима Галића и Глушчевића  савладао прволигаша Радничког у Пироту  (2:0) и заслужено се пласирао у наредну рунду купа.
 Detalj sa meča  Proleter-Crvena zvezda Foto: R. Hadžić
Фото: Детаљ са меча  Пролетер-Црвена звезда Фото: Р. Хаџић

Импоновала је жеља већине голобрадих  момака међу којима је био кадет Јован Милошевић (16) дебитовао за први тим чете са Слане баре на прави начин заједно са нешто искуснијим Бацановићем, Пејићем, Јоковићем, Илићем, Јанковићем, Живојиновићем, Паповићем, Весићем и Глушчевићем игром наговестио да се у перспективи на њих мора озбиљно рачунати. У екипи без слабог места бриљирао је голман Владан Елесин и уносио сигурност.  Посебан печат проласку у наредну рунду дао је Никола Глушчевић (19).

- Неизмерно сам срећан што је деби у дресу Пролетера на званичним утакмицама био успешан поготово што сам био стрелац, . Оно што је све нас обрадовало је квалитетна игра комплетног састава у којој је поред  мене било доста вршњака. Ушли смо  у утакмицу ибез респекта - објашњава млади нападач који је стигао из шпанске Севиље.

Прво полувреме  завршено је без голова, наставак је донео два гола и пласман Новосађана међу 16 најбољих тимова.

- Домаћин је у првом делу имао више лопте у поседу, створио неке прилике које је наша одбрана на челу са расположеним Елесином успешно неутралисала. Одиграли смо у наставку квалитетно и ефикасно постигли два гола, таман онолико колико нам је било потребно да се у Нови Сад вратимо озарених лица, са пуно оптимизма сачекамо жреб за наредну рунду. Верујем да ћемо наредну утакмицу одиграти код куће - каже Глушчевић.

За Сланобарце нема одмора у недељу Пролетера очекује још један меч у низу, на “Карађорђу” дочекују Вождовац.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести