Пролетер умало на крају да буде жестоко кажњени

Фудбалери Пролетера и поред тога што су у последњих 30 минута  имали играча више( Крстић у 63. минуту добио други жути картон) нису успели да тријумфују.
lopta2
Фото: pixabay.com

Два пута су домаћи водили,а на крају су могли и да изгубе да је Јањић био само мало присебнији. Већ у 5. минуту Сланобарци  сустигли до вођства, када је Ковачевић натрчао на одбијену лопту и савладао Чубраковића. Успели су упорни гости у наредних петнаестеак минута да изједначе, после центаршута Крстића Вукић је упутио ударац главом, а лопта је преко руку голмана Васиљевића завршила у мрежи.

Домаћина то није пореметило, настваио је са нападима да би након брзог контранапада и прецизног додавања Леандра Живојиновић прецизним ударцам погодио сами угао. Није то био крај узбуђењеима у првом полуврену,  најбољи у редовима гостију Василије Јањић након соло продора савладао је Васиљевића за 2:2. У наставку су домаћи у 52. минута преко Миросављева имали прилику, али је лопта завршила поред саме стативе. У 59. минуту, после центаршута Милошевића и додавања Митровића, Живојиновић је натрчао на лопту и снажним шутем  погодио пречку. Неколико минута касније Милошевић је припремио шансу Томовићу, али је он слабо захватио лопту. Иако са десеторицом играча гости су имали две колосалне прилике да однесу цео плен. У 76. минуту, након контранапада, Јањић је идеално упослио Миленковића, а голман Васиљевић је истрчавањем спасао мрежу. У трећем минуту судијске надокнаде Василије Јањић прихватио је лопту на својој половини, вукао је до шеснаестерца домаћих, у сусрет му је кренуо голман Васиљевић и када се чинило да је погодак неминован, он је уместо мреже послао лопту крај стативе, па су ривали поделили бодове.

Иначе, утакмица је била и лепа и динамична и уз четири гола може да добије високу оцену. Сланобарци су веровали да ће тријумфовати против екипе која се налази у доњем делу табеле, одлично су утакмицу отворили, а на крају и поред играча више могли су да буду жестоко кажњени, да остану без бода.   

М. Поповић

Пролетер - Златибор 2:2 (2:2)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, судија: Стојановић (Београд), стрелци: Ковачевић у 5. и Живојиновић у 32. за Пролетер, Вукић у 19. и Јањић у 43. минуту за Златибор. Жути картони: Пејић, Томовић, Живојиновић (Пролетер), Крстић, Вукић (Златибор). Црвени картон: Крстић (Златибор).

ПРОЛЕТЕР: Васиљевић 6,5, Б. Милошевић 6,5, Јоковић 7 (Башановић 7), Леандро 7, Ковачевић 7,5, Јовановић 7 (Глушчевић), Илић 7 (Пејић), Митровић 7 (Кнежевић), Томовић 7,5, Живојиновић 7,5, Миросављев 6,5.

ЗЛАТИБОР: Чубраковић 7, Јездимировић 6,5, Николић 6,5, Момчиловић 7, Севић 7, Милорадовић 7 (Живановић 6,5), Крстић 6,5, Јањић 8, Богичевић 6 (Миленковић 6,5), Елиомар 7 (Плавшић 7), Вукић 7.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести