Пролетер успешно завршио сезону, али остао без тренера

Фудбалери Пролетера завршили су још једну успешну сезону у прволигашкој конкуренцији. Једанаесто место уз 36 освојених бодова по мишљењу управе на челу са председником Стевом Буљићем, спортским директором Гораном Антићем, био је у доменима предвиђања, јер се од тренера и играчког кадра очекива ло да остваре превасходни циљ, опстанак.
proleter
Фото: ФК Пролетер

Током јесени одиграли су квалитетно и полусезону засвршили на високом петом месту. Одлазак неколико искусних играча итекако се осетио у пролећним издањима. На сву срећу коло пре краја и ремијем са Будућношћу на Сланој бари остварили су планирано.

„Добро смо и реално сагледали ситуацију око играчког кадра били смо свесни да је пред нама неизвесно пролеће, објашњава одлазећи тренер Золтан Сабо.

„Ослонили смо се махом на младе играче за које је пролеће било ватрено крштење у овом рангу такмичења. Сигурно је за неизвесну борбу за опстанак утицао и пораз код куће на премијери од Динама. Победа код куће са Инђијом стигла је у правом тренутку, дала нам крила да истрајемо и стигнемо до опстанка. На руку су нам ишли и резултати конкурената, биле нам потребне победе. Остварили смо их против Колубаре и БСК, уз ремије са Синђелићем, ОФК Београдом и Будућношћу уз освојених 36 бодова. Треба бити реалан да је и овај пласман велики успех обзиром на дешавања током полусезоне.“


Најстандарднији Миросављев

Током пролећног дела првенства дрес пролетера носила су 24 играча : голмани  М.Илић, Елесин, Шурлан. Лазаревић, Жигић, Гргић, Каранов, Ђуришић, Петровић, Крстевски, В. Илић, Стојшић, Милићевић, Манојловић, Миросављев, Андрејевић, Шакић, Бошковић Новаковић, Караћ, Шљиванчанин, Шалипур, Шћепановић, Yонг и двојица омладинаца : Кулпински и Убовић. Највише наступа имају: Миросављев, Милићевић, Гргић (14). Најефикаснији су били Миросављев и Новаковић (6), Милићевић и Крстевски (2).


Пролетер је до сада био права средина за сазревање младих играча.

„Младе снаге дале су велики допринос успесима. То се пре свих односи на Лазаревића, Караћа, Ђуришића, Шћепановића, Стојшића, Крстевског,  голмане Елесина и Марка Илића. Права је штета што су већи део полусезоне због повреде из конкуренције испали Петровић, Шалипур и Каранов. Пуну афирмацију достигао је Милан Миросављев, по мени најбољи играч. Поред доста проблема били смо сложна породица, дисали једним плућима. У такво организованој средини била је милина радити - са сетом у очима истакао је на крају Золтан Са бо који ће  каријеру највероватније наставити у ТСЦ- у из Бачке Тополе. 

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести