Куп Србије: Пролетер - Јавор 0:1 (0:0)

Фудбалери Пролетера пропустили су лепу прилику да у шеснаестини финала нашег најмасовнијег такмичења елиминишу Суперлигаша из Ивањице.

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца 400, судија: Поповић (Београд), стрелац: Севић у 64. минуту. Жути картони: Хрубик, Ђуришић (Пролетер), Мићановић (Јавор).

ПРОЛЕТЕР: Елесин 7, Лазаревић 7, Андрејевић 7, Милекић 7, Хрубик 8, Ђуришић 7, Петровић 7, Стојшић 7 (Јовић 7), Шакић 7, Стаменић 6 (Илић), Крстевски 7 (Манојловић).

ЈАВОР: Ђогатовић 8, Каришик 7, Мићановић 6 (Цветковић 7), Јовановић 7 (Мфутила 6), Колаковић 7, Севић 8, Ђокић 7, Терзић 7, Амановић 7, Спремо 7, Бједов 7 (Томановић).

Фудбалери Пролетера пропустили су лепу прилику да у шеснаестини финала нашег најмасовнијег такмичења елиминишу Суперлигаша из Ивањице. Ушли су момци тренера Говедарице храбро у меч, имали теренску иницијативу, били опаснији по гол. Шта то вреди када нису успели да пронађу пут ка мрежи капитена Ивањичана голмана Владана Ђогатовића.

У 21. минуту Ђуришић је припремио шансу Стојшићу, а овај искоса са десне стране ударцем покушао да погоди супротни угао, али је лопта завршила крај гола. Два минута касније агилни Давид Хрубик пронашао је у казненом простору Крстевског који је захватио лопту волејом, шутирао је крај саме стативе. До краја полувремена по једна прилика на обе стране. Шакић је додао лопту Стаменићу који из повољне прилике шутирао преко гола. Минут пре краја полувремена Амановић је у срцу казненог простора пронашао Милана Спрема, али је голман Владан Елесин успешном интервенцијом зауставио неугодан ударац.

У наставку је Давид Хрубик у 55. минуту ставио на муке голмана Ђогатовића који је крајњим напором лопту избио у корнер. Ударац из угла извео је Стојшић, на другој стативи нашао се Стаменић али је шутирао непрецизно. И онда како то по старом правилу бива стигла је домаћине казна за пропуштеним. Дупли пас Терзића и Спрема и центаршут у казнени простор домаћих искористио је Ненад Севић и Елесин је савладан. До краја меча Севић је могао још једном да се упише у стрелце, међутим, шутирао је трајаво крај гола.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести