Прва лига: Бечејци на озбиљном испиту против Јавора

Опекли су се Бечејци на првој утакмици пред својим навијачима, па су далеко опрезнији пред данашњу против Јавор Матиса из Ивањице.
nemanja kragovic becej
Фото: Немања Краговић, фото: Дневник

Наиме, победили су минималним резултатом на старту прволигашког каравана Будућност у Добановцима, а онда пред својим навијачима изгубили идентичним резултатом од Синђелића. Како су освојили цео плен у Чајетини где су саваладали Златибор са 2:1, сада их чека нови изазов крај свог парчета Тисе.

„Неће нас заварати нешто слабији старт Јавора, јер знамо да има амбиције да се врате у Суперлигу, а то може само добрим играма и резултатима. Сигурно је да ће уложити максимим труда у окршају са нама, али и ми ћемо у утакмицу ући максимално посвећени игри, бити стрпљиви и верујем на крају се радовати“, верује у своје играче и заједнички рад шеф стручног штаба Бечејаца Бранко Савић.

На Златибору је заблистао млађани Илија Ердељан. Његовим уласком, убрзо и голом за изједначење, вода је прешла на бечејску воденицу, па је деби за сениорски састав био више него успешан. Кажемо деби за сениорски састав, јер је Илија био у пионирима Бечеја и кад је завршио основну школу заиграо је у кадетима ОФК Београда, касније Железника, новобеоградског Радничког, Жаркова, Дорћола... Онда је нестао са фудбалске сцене.

„Нешто сам се разболео, па нисам пола године тренирао и дошло је и до неке засићености фудбалом. Међутим, летос се појавила могућност да наставим каријеру у иностранству и почео сам да тренирам у мом Бачком Градишту. Спортски директор Дејан Станојев је разговарао са татом и укључио сам се у рад с Бечејом. Радујем се што се све на овај начин завршило, што је тренер савић рекао да останем, на Златибору ми указао прилику и ја сам, надам се, на прави начин указану шансу искористио. На мени је да наставим са радом, тренер ће то да прати и кад затреба указати ми нову прилику“, скромно ће корпулентни деветнастогодишњак Илија Ердељан.

Поред освојена три бода, Бечејци са Златибора носе лепе успомене везане за пријем од стране домаћин.

„Имали смо пријем у Чајетини какав се само пожелети може. Не говорим то зато што смо се вратили са три бода. Било им је тешко, јер су имали иницијативу, вођство од 1:0 и низ прилика, али су на крају изгубили. Није им сметало ни тада да нам спортски честитају. Дали су нам велики задатак и тешко да ћемо моћи да им се одужимо на адекватан начин“, не пропушта да нагласи спортски директор Дејан Станојев.

Гостовање Јавор Матиса привлачи пажњу љубитеља фудбала у Бечеју и ближој околини, па се очекује да уређене трибине на Градском стадиону буду испуњене. Утакмица почиње у 17 часова.   

Текст и фото: В. Јанков

Инђија - Жарково                (17)

ТСЦ - Металац                     (17)

Бечеј - Јавор                        (17)

Трајал - Златибор                (17)

Телеоптик - Синђелић         (17)

Раднички - Нови Пазар       (17)

Слобода - Будућност          (18.30)

Борац - Бежанија                 (19) 

1. Бежанија               3      3      0      0      7:1    9   

2. Инђија                   3      2      1      0      5:0    7  

3. Синђелић              3      2      1      0      2:0    7   

4. Златибор               3      2      0      0      5:1   6  

5. Бечеј                      3      2      0      1      3:2        6  

6. Будућност              3      1      1      1      3:2    4 

7. Телеоптик              3      1      1      1        2:2    4   

8. Борац                    3      1      1      1      1:4    4 

9. Жарково                3      1      1        1      1:3    4

10. Раднички             3      1      0      2      2:2    3

11. Металац              3      0      3      0      1:1    3

12. ТСЦ                     3      0      2      1      3:4    2

13. Јавор                   3      0      2      1      3:4    2

14. Нови Пазар         3      0      2      1      0:1    2

15. Слобода              3      0      1      2      1:6    1

16. Трајал                  3      0      0      3      0:5    0

У следећем колу (2. августа) састају се: Нови Пазар - Инђија, Бежанија - Раднички, Будућност - Борац, Синђелић - Слобода, Златибор - Телеоптик, Јавор - Трајал, Металац - Бечеј, Жарково - ТСЦ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести