Прва лига Србије: Кабел испустио победу у Крушевцу

Фудбалери Кабела освојили су важан бод у Крушевцу, али су поропустили прилику да укњиже и сва три.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

У већем делу утакмице на стадиону у Крушевцу  били су бокљи од Трајала, имали су више приклика, али су у нападу исувише оклевали, па су постигли само један гол. Занимљиво је да се  центарфор Жуниор чак девет пута нашао у офсајду, па су Новосађани  упутили само један прави ударац на гол Вуклиша и погодили мрежу. 

Новосађани су много боље отворили утакмицу, од првог минута играчи са новосадског Штранда су преузели иницијативу и загосподарили средином терена. Прву прилику су имали у 20. минуту, када је Мандић искоса с десне стране ушао у казнени простор итукао поред гола. Само минут касније и Жуниор је био у прилици, али ни он није био прецизан. Гости су повели у 35. минуту, Мандић је лепо прошао десном страном и убацио лопту на петерац, где је Радмановић и главом напуцао свог играча, лопта је дошла до усамљеног Жуниора коме није било тешко да са пет метара погоди празну мрежу.

У наставку меча домаћи фудбалери су кренули нешто агилније, али све до 65. минута нису успели да створе прилику. А онда је Радић прошао десном страном, упутио центаршут на прву стативу, где је Степановић само ћушнуо лопту и она се поред Петрића и голмана Вуклиша откотрљала у први угао.Финиш меча поново је припао екипи Кабела, која је, утисак је, имала више снаге. Да ли  су Новосађани оштећени у 81. минуту када су судије због наводног офсајда зауставиле Жуниора у изгледној позицији остала је дилема, тек ривали су поделили бодове. Ваља још рећи да су у самом финишу Новосађани извели три контре, али није било завршног ударца.

Г. Ковач

ТрајалКабел 1:1(0:1)

КРУШЕВАЦ: Срадион Напретка, гледалаца око 300, судија Острачанин (Краљево). Стрелци: Степановић у 65. за Трајал. а Жуниор у 35. минуту. Жути картони: Говедарица, Жуниор и тренер Васиљевић (Кабел).

ТРАЈАЛ: Стојановић 6 , Радић 7 (Дражић), Радмановић 6, Трајковић 7, Степановић 7, Милисављевић 6 (Џуф), Кецап 6, Јовановић 6, Гогић 6, Милошевић 6 (Лишчевић), Петровић 6.

КАБЕЛ: Вуклиш 6, Мандић 7 (Вујић), Бјековић 6, Бихорац 7, Петрић 6, Пантелић 7 (Дражић), Кочовић 7, В. Илић 7, Владић 6, Говедарица 8, Жуниор 7 (Балабановић).

Резултати

Трајал - Кабел                      1:1

Будућност - Земун               1:1

Графичар – Нови Пазар      1:0

Синђелић - Раднички (К)     0:0

Златибор - Бачка                 1:0

Жарково - Динамо               0:0

Металац - Смедерево          0:1

Колубара - Раднички (П)      1:0

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести