Прва лига Србије: Видаков стрелац за победу Младости

И трећи пут за редом фудбалери Младости ГАТ минималним резултатом освојили су сва три бода. Баш као и у Сремској Митровици стрелац злата вредног гола био је Милан Видаков, па су Новосађани остали пласирани у самом врху прволигашке табеле.
PLS
Фото: Dnevnik.rs

У првих 45 минута пратили смо обострано чврсту и за гледање не много лепу утакмицу. Највећи део дешавао се на средини терена, где су обе екипе настојале да успоставе доминацију.

Тек с истеком пола сата игре појавиле су се прве несигурности у одбрани Добановчана, али гости су били тим који је први запретио у 35. минуту. Тада се у лепој прилици нашао Коyић, али је Бразилац Соуза изблокирао његов ударац, да би минут-два касније у шанси био нападач Младости ГАТ Никола Поповић, чији је шут, ипак, отишао поред леве стативе.

У истом стилу настављена је утакмица и у другом полувремену, а ривали су више пажње поклањали одбрани свог гола, него што су конкретније нападали ка мрежи супарника. И онда, играо се 58. минут, догодио се тренутак одлуке. Слободан ударац с десне стране извео је Девић који је набацио лопту пред гол, а највиши у букету играча био је Милан Видаков који је главом савладао голмана Головића. Тај гол као да је улио додатну снагу домаћинама. У 67. минуту Поповић је пресекао једну акцију Будућности, али је онда из повољне позиције лоше шутирао. Два минута касније ударац је опробао и Караћ чији је ударац завршио у наручју голмана гостију.

Кренула је Будућност отреситије ка голу домаћина али је одбрана Младости ГАТ, на челу са непрелазним штоперима Соузом и Миловановићем беспрекорно обавила свој посао и сусрет је завршен тријумфом Новосађана.

Младост ГАТ - Будућност 1:0 (0:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца 500, судија: Панчић (Каравуково). Стрелац: Видаков у 58. минуту. Жути картони: Мијић, Секулић, Севић (Младост ГАТ), Маркишић, Коyић и Типковић (Будућност).

МЛАДОСТ ГАТ: Мирковић 7, Мијић 7, Соуза 8, Миловановић 7,5, Севић 7, Секулић 7, Ожеговић 7, Дивац 7,5 (од 78. Димитрић), Ренић 7 (од 68. Караћ 7), Поповић 7 (од 82. Н. Илић), Видаков 7,5.

БУДУЋНОСТ: Головић 7, Шљивић 7, Лучић 7, Маркишић 6,5 (од 77. Милијашевић), С. Илић 7 (у 44. Арсић 6,5), Нинковић 6,5 (од 60. Стојановић 7), Трипковић 7, Веселиновић 7, Коyић 7 (од 77. Аврић), Јањић 6,5 (од 60. Басраг 7), Новаковић 7.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести