Раднички са два гола разлике победио ТСЦ

ТСЦ - Раднички 1:3 (0:1)
fudbal
Фото: pixabay.com

Иненађење у Сенти и други меч за редом на домаћем терену фудбалери ТСЦ -а су изгубили, очигледно да су Тополчани већ у мислима на утакмици са румунском Сетаууом, додуше против Нишлија нису игграли слабо, али нису имали среће, уз то Раднички је одиграо сјајн меч. Гости запретили већ у 2. минуту преко Којића када је Стојиљковић извео коренер. Брза игра Радничког збунила је Тополчане , Нишлије су у  7. минуту лепу прилику али се нису снашли.  Тополчани нису имали решења за  чврсту одбрану Радничког, која је све покушаје домаћег тима лако отклањала.  Прву нешто озбиљнију прилику фудбалери ТСЦ -а имали су  22. минуту када је шутираа Бањац, али оред стативе.

У 29. минуту Нишлије су имале нову прилику. Кристијан Живковић је био у прилици. али је шутирао поред стативе. Потом је  Зец, могао до поготка после гужве, али се није снашао.  И онда су Нишлије повеле, лепу кацију крунисао је Стољиљковић.  Живковић је успео да отме лопту Бабићу и да упосли Којића, који је пронашао  Душана Стојиљковића којием није било тешко да лопту пласира у мрежу.

Само што је почело друго полувреме ТСЦ је имао шансу за изједначење, када је Дуроњић, Спасовић и Томановић шутирали,али је голман Ристић избацио  лопту у корнер.  И онда после контре Нишлије су подтигле и други погодак,Немања Којић је постигао прелеп погодак  са 18 метара. На 0:3 повисио је резервиста Ђурановић.

У надокнади времена Марковић је срушио Ђурића у казненом простору а судија је показао на  белу тачку, а Лукић. је са 11 метара био сигуран . 

СЕНТА: Градски стадион, без гледалаца, судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Лукић у 95. (из пенала)за ТСЦ, а Стоиљковић у 44. Којић у 72. Ђурановић у 80. минуту за Раднички.

ТСЦ: Филиповић 6, Варга 6, Томановић 6, Силађи 6, Тумбасовић 6, Миличевић 6, Зец 6 (Ђурић), Поњевић 6 (Петровић), Бањац 6 (Дуроњић 6), Бабић 6, Балаж 6, Лукић 6,5.

РАДНИЧКИ: Ристић 7, Марковић 7, Бјеличић 6,5 (Ђурановић 7), Којић 7,5 (Касалица 6,5), Суботић 7, Гаврић 7,5, Арсенијевић 7, Ћирковић 7, Стојиљковић 8, Петровић (Момчиловић 7), Живковић 7. 

С. Ст.

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести