Радован Кривокапић: Најбоље издање од почетка припрема

Војводина је у контролној утакмици победила пољску екипу Заглебје (1:0), а по завршетку дуела, тренер Војводине Радован Кривокапић деловао је као веома задовољан човек.
Krivokapic Radovan/F. Bakic
Фото: Кривокапић Радован/Ф. Бакић

„Било је ово наше најбоље издање од када смо почели с припремама“, рекао је шеф струке у новосадском суперлигашу.

Додаје је да је Војводина играла са ривалом који форсира агресиван и тврд фудбал, те да га је највише занимално то како ће екипа да одреагује на такав стил.

„Били смо веома добри у свим сегментима и посебно ме радује чињеница да противник практично није успео да упути ни један једини ударац у оквир нашег гола. На другој страни, поред постигнутог поготка, имали смо још доста прилика и понављају се неке ситуације које увежбавамо на тренинзима. По изгубљеној лопти имали смо брзе трансформације у дефанзивном смислу. Тај блок од четири играча у две линије функционисао је беспрекорно, како у постави која је почела сусрет, тако и с играчима који су накнадно ушли у игру. Видим да има још доста простора за напредак и искористићемо преостале тренинге да на томе порадимо. Оваква победа, у којој смо били супериорни практично током свих 90 минута, даће играчима подстрек за даљи рад и да стекну још веће поверење у оно што радимо“, рекао је Кривокапић

Новинаре је занимало Кривокапићево размишљање о учинку Виље Роналда, који је стигао на пробу.

„ Не могу из прве руке да доносим коначни суд, али ми се чини да се Роналдо доста добро кретао, био је борбен и агресиван, али видело се да му недостаје уиграности с екипом и технике. Коначни став донећемо сви заједно, у договору са спортским сектором, о томе хоће ли остати са нама или не“, јасан је био Кривокапић.

Стрелац јединог гола на утакмици Огњен Ђуричин деловао је веома добро, до искључења у 50. минуту.

„Задовољан сам мојом игром, иако ме је мало пореметио тај црвени картон. Није било намере да оштро стартујем, али је ривал померио лопту и оправдано сам био искључен. Што се акције која је претходила голу тиче, увежбавали смо је на тренинзима у Белеку и срећан сам што смо је поновили и на утакмици. Надам се да сам оправдао очекивања струке и сада идемо даље. Имао сам још две добре ситуације, двоумио сам се и због тога је испало лоше. Нова-стара улога ми није страна, то сам играо и у Спартаку и на позицији иза шпица се најбоље осећам“, рекао је Ђуричин.

А. П.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести