Ранко Веселиновић: Година је била лепша него што сам сањао

Када неко има само 20 година, а већ је догурао до капитенске траке у првом тиму ФК Војводина, реч мора да буде у озбиљном, посвећеном и изузетно талентованом младићу. Ранко Веселиновић је предводник старијег суперлигаша из Новог Сада, штопер који одиграо 19, од укупно 20 првенствених сусрета, и неко на коме се темељи будућност црвено-белих.
е
Фото: Ј. Грлић

Уз то, Раша је дебитовао и за У-21 репрезентацију Србије, што га, како је сам признао, испуњава посебним задовољством и осећајем велике части. О свему, али и још о неким стварима, Веселиновић је причао за “Дневник”.

- Заиста је иза мене остала година која је, на личном плану, била успешнија него што сам могао као клинац да сањам - рекао је капитен “старе даме” из Новог Сада. - Када сам био дечак, маштао сам да једног дана заиграм за први тим Воше, али нисам могао ни да претпоставим да ћу већ с 20 година постати и њен капитен. Траку коју ми је тренер Ненад Лалатовић поверио, прихватио сам као гест великог поверења и части и чин који ме просто тера да у свакој утакмици пружим баш све од себе. Јесенас смо, као екипа, показали да поседујемо квалитет, одлично стојимо на табели Суперлиге и то све нас испуњава пријатним осећањем. Уз то, дебитовао сам и за младу репрезентацију наше земље и утакмицу с Естонијом (6:0) памтићу док сам жив, јер сам у њој први пут заиграо у овој конкуренцији у дресу с државним грбом.

 Ипак, први део године није био исраћен с резултатима које црвено-бели данас бележе?

- Фудбал је саставни део живота, а он се састоји од лошијих и успешнијих тренутака. Чињеница је да пролетос нисмо играли као сада, али смо, ипак, успели да се пласирамо у плеј-оф. Ту чињеницу, као и победу над Партизаном, такође ћу дуго, дуго памтити, јер знам да смо дали максимум у том тренутку и показали да имамо велику жељу да се што пре извучемо из периода лошијих резултата.

 Ствари су у Војводини кренуле набоље?

- То јесте чињеница, али треба нагласити и да су летос стигли одлични фудбалери, који су нам значајно помогли квалитетом и искуством. Наравно, дошао је и Лалатовић, који је нашем тиму улио неку нову енергију и донео праву атмосферу. Одмах после новогодишњих празника ћем,о се окупити и на нама је да се што боље припремимо пред захтевне сусрете који нас на пролеће очекују.

 Основни циљ Воше је да се избори за учешће у европском такмичењу. Верујете ли да је такав домет реалан?

- Јесенас смо могли можда и боље резултате да остваримо, али треба бити реалан и признати да смо у неким сусретима имали и спортске среће. Када се све то сабере, мислим да је биланс који смо остварили потпуно реалан и прижељкујем да га и у другом делу сезоне поновимо. Да ли верујем? Убеђен сам да имамо квлитет да постигнемо оно што желимо! Имамо нешто тежи распоред на почетку, али се не плашим, већ размишљам о томе да наставимо да побеђујемо и после сваког сусрета све више се приближавамо Европи.

 Надате ли се и доласку неких нових играча, који би требало да вам помогну у реализацији планова?

- То, наравно, није мој део посла, али, колико видим, тренер и чланови управе планирају да освеже редове нашег тима. Надам се да ће нам се придуржити два или три квалитетна фудбалера, с којима бисмо били још јачи и за неколико корака ближи оном чему тежимо.

 Шта бисте сами себи пожелели у новој години?

Пре свега, здравље и то да ме повреде мимоиђу. А онда и пуно нових победа на терену.

 А шта бисте поручили навијачима Војводине и читаоцима нашег листа?

- Пожелео бих и свима њима добро здравље, јер то је основа свега. Уз то, желим им да нас прате у још већем броју, да буду пуне трибине на стадиону “Карађорђе”, а ми ћемо се потрудити да им на ту пажњу одговоримо још бољим играма, победама, као и новим изласком на европску фудбалску сцену - подвукао је Ранко Веселиновић, млади капитен ФК Војводина.

Тренуци за памћење

Које моменте из 2019. године бисте посебно издвојили?

Поред дебија у дресу младе репрезентације Србије, односно победе над Партизаном из прошлог плеј-офа, сигурно је да памтим и мој први суперлигашки гол, који сам постигао у уткмици с Јавором. Нећу да заборавим ни промашени пенал из дуела с Радником, али смо, срећом, у тој утакмици победили, па није било тежих последица тог мог промашаја - рекао је Веселиновић. 

        Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести