Ранко Веселиновић и Саша Семереди раде по посебном програму

БЕЛЕК: Имао је капитен Војводине Ранко Веселиновић пех на почетку зимских припрема, после једног обостраног са Марком Бјековићем теже се повредио.
Ј. Грлић/ Ранко Веселиновић и Саша Семереди на једном од тренинга
Фото: Ј. Грлић/ Ранко Веселиновић и Саша Семереди на једном од тренинга

Страдала му је метатарзална кост у пети и неко време је носи гипс. Срећом, иако је озледа у први мах деловала као доста озбиљна, испоставило се да није тако, па је у клубу одлучено да путује с екипом у Турску и да, уз помоћ медицинске службе и кондиционог тренера Саше Семередија, ради по посебном програму, како би се што пре вратио у пун погон.

- Заиста је у први мах деловало да ћу дуже време одсуствовати са терена. Ипак, одмах сам почео с вежбама у теретани, нисам губио време и то се показало као добар потез. Новим прегледом установљено је да не морам више да носим гипс и наставио сам с радом. Осећам да ми је повређена нога још увек слабија, али најважније је то што немам никаквог бола и лагано подижем интзензитет вежби – каже Веселиновић.


Никола Мирић – најмлађи

Старо правило у свету спорта је да опрему носе и задатке које нико не жели да ради обављају они најмлађи. Утабору Војводине то је Никола Мирић, повратник из Партизана, младић рођен 2002. године. И приликом доласка у Белек, он је делио саиграчима пасоше и био на услузи стручном штабу и секретару Драгомиру Вукићевићу. Утисак је да су се Мирићевом доласку највише обрадовали Дејан Зукић и Мирко Топић, само годину дана старији, јер више немају задатке те врсте.


Док његови саиграчи раде под надзором Ненада Лалатовића и асистената Драгана Шарца и Видака Братића, капитен је „у рукама“ стручњака за кондициону припрему Семередија.

- Мислили смо да ће капитен с терена бити одсутан неких шест до осам недеља. Показала се исправном наша одлука да одмах почнемо процес рехабилитације, током којег је радио у теретани. Када смо сазнали да више неће морати да користи гипс, све чешће је излазио и на терен. Смањили смо интензитет, али смо повећали обим рада, тако да он сада дневно тренира четири до пет сати и надам се да ће можда већ у Белеку бити у стању да одигра једну контролну утакмицу. Ипак, никуда не журимо, држимо се зацртаног програма и за сада све иде у правцу у којем и желимо – задовољан је Семереди.

На питање шта очекује на пролеће  од своје екипе капитен је одговорио:

- Јесенас смо играли веома добро и остварили пласман на треће место, што је у складу с планом да изборимо европску визу. Током прелазног рока стигло је доста новајлија и очекујем да ћемо на пролеће бити још бољи и, што да не, прескочити другопласирани тим Партизана. У сваком случају, важно је да се нађемо у Европи, тим пре што смо и даље у конкуренцији када је у питању такмичења за Куп Србије, у ком такође имамо високе амбиције. Верујем да ћемо почети да остварујемо и боље резултате када су у питању сусрети у којима смо домаћини, пошто смо јесенас успешнији били на страни него на нашем „Карађорђу“. Немам неко логично објашњење због чега је било тако, али сам убеђен да ћемо то поправити. У сваком случају, план нам је да напредујемо на табели, али и да никако не идемо испод трећег места које већ држимо.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести