Реми у Берну против Јанг бојса по мери Звезде

Црвена звезда остварила је добар резултат у Берну против Јанг бојса (2:2) и има разлога да се нада новом пласману у Лигу шампиона.
degenek, fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Али, на стадиону ,,Швајцарска“ видело се колико је незгодан противнички тим и Београђани неће смети ни за тренутак да се опусте.

Домаћин је на почетку првог дуела демонстрирао брз, атрактиван фудбал и наш тим је морао да се повуче. Нису изабраници Владана Милојевића могли да се носе са снагом и квалитетом Швајцараца и свака замисао да се наметне што пре и диктира ритам је пала у воду. Црвена звезда је била спора, неорганизована, испод очекиваног нивоа. Већ у 7. минуту Швајцарци су повели. Дубинску лопту Нсаме је главом спустио до Асалеа који је савладао Борјана. Деловало је да се лоше пише нашем тиму. Али, као и прошле сезоне yокер Црвене звезде је био Милош Дегенек. Корнер са леве стране извео је Марин, а штопер Београђана главом сместио лопту у мрежу. То је донело и промену снага на терену и наш тим је изгледао све боље. Ређали су се напади пред голом Швајцараца, Вон Балмос је све време морао бити концентрисан, Звезда је личила на екипу која је прошле сезоне играла најквалитетније европско клупско такмичење. Оштрица Јанг бојса је отупела, није више било оне агресивности и маштовитости са почетка меча, екипа Владана Милојевића је била много боља. Али, изненада, прилика за Швајцарце. Нсаме је са петерца, усамљен шутирао ка голу, а Борјан сјајно интервенисао. Од тада, ситуација се на терену променила, поново су домаћи били ти који су били надмоћнији, имали су посед, али нису стизали до прилика. А, онда сјајна контра нашег тима. Гарсија је одлично на левој страни пронашао Марина, овај изашао сам испред Вон Балмоса, али није успео да га савлада.

Друго полувреме почело је као из снова за Црвену звезду. Гобељић је центрирао са десне стране, а појачање из Лас Палмаса – Матео Гарсија на другој стативи сместио лопту у мрежу. Нашем тиму успело је оно што и прошле сезоне против Салцбурга, да се после вођства противника потпуно врати у игру, у овом случају и преокрене резултат. Јанг бојс је покушао да се врати, али црвено-бели су тактички одлично стајали, и отклањали сваку опасност. Штавише и организовали опасне контре. Ипак, било је и понеких пропуста у одбрани па је тако Асале поново у великој прилици, али непрецизан. А, онда, грешка Ричмонда Боаћија, у шеснаестерцу је фаулирао Нгамалеуа и то је најстрожа казна. Прецизан са беле тачке био је Хоаро. Појачао је притисак швајцарски тим, Хоаро је после грешке Борјана у великој шанси, али Гобељић избацује лопту са гол линије. Наш тим је имао и среће јер су се у финишу утакмице испромашивали Швајцарци, остало је задовољавајућих 2:2.                                                                                     

И. Лазаревић  

Јанг бојс Црвена звезда 2:2 (1:1)

БЕРН: стадион ,,Швајцарска“, гледалаца: 30.000 Судија: Макели (Холандија). Стрелци: Асале у 7. и Хоаро (из пенала) у 76. За Јанг бојс, а Дегенек у 16. и Гарсија у 46. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Нсаме, Ебишер, Сијеро (Јанг бојс), Жандер (Црвена звезда). 

ЈАНГ БОЈС: Вон Балмос 6, Лотомба 6,5, Цесигер 6, Луштенбергер 6, Гарсија 6 (Јанко 6,5), Сијеро 6,5 (Фаснахт 6,5), Ебишер 6,5 (Хоаро 7,5), Мартинс Переира 6, Асале 7, Нсаме 7, Нгамалеу 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 7,5, Панков 6, Дегенек 7, Родић 6, Кањас 7, Иванић 6,5, Вукановић 6,5, Марин 8, Гарсија 8 (Жандер), Боаћи 6,5 (Томане).

Резултати

Јанг бојс – Ц. зве­зда          2:2

Олим­пи­ја­кос – Кра­сно­дар 4:0

Ди­на­мо (З)  - Ро­зен­борг    2:0

АПОЕЛ – Ајакс                  0:0

ЛАСК  - Клуб Бриж            0:1

Клуж - Сла­ви­ја (П)            0:1

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести