Ричмонд Боаћи одличан у победи Звезде над Војводином

Црвена звезда је у уводу пролећног дела првенства, у дербију, савладала Војводину са 4:0, а један од најбољих на терену био је Ричмонд Боаћи, стрелац два поготка.
Boaci Ricmond/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда/Ричмонду Боаћију истиче уговор

Овај играч је наставио голгетерску серију у дресу актуелног шампиона и показао да је један од најбољих њених голгетера овог клуба икада. Наиме, на 60 утакмица одиграних за црвено-беле Боаћи је постигао 47 голова и већ се уписао у историју накадашњег првака Европе и света.

- Веома сам срећан због победе и игре коју смо приказали. Знали смо од почетка шта хоћемо, па иако ни Војводина није била наивна ипак смо ми били ти који су се за све питали. Захвалан сам Богу што ме штеди од повреда, са којима сам имао проблема прошле године, и ја му враћам головима. Мислим да је и моја нова-стара фризура, коју сам вратио, заслужна за голгетерску форму, јер сам исти овакав имиy имао и када сам постигао први погодак за Црвену звезду. Надам се да ће их бити још много, а драго ми је да сам се већ уписао у историју клуба – рекао је Боаћи.

Још једном се сјајни нападач осврнуо на меч са Новосађанима.

- Када овако отворите сезону морате да захвалите Богу што вам је то омогућио. Без његове милости ништа не би било могуће, као ни без мојих саиграча и стручног штаба. Заиста ценим што сам у овом клубу, после Гане, Србија је мој други дом. Ко зна, можда будем добио и српско држављанство колико се лепо осећам овде.

Боаћи не штеди речи хвале за новајлије које су ове зиме дошле у Звезду.

- Заиста, феноменали играчи! Сви фудбалери које наш спортски сектор доводи су права решења и доносе нови квалитет. На мечу са Војводином играла су њих четворица и, сложићете се, оставила су одличан утисак.Сигуран сам да ће тек показати свој раскошни таленат.

Снажни нападач није пропустио да похвали и публику.

- Наши навијачи су најзаслужнији што се овако лепе ствари дешавају на терену. Увек су здушно уз нас, праве сјајну атмосферу и ми не можемо него да одиграмо одлично. Обожавам што ме зову Боћко и што су ме прихватили. Љубав коју они пружају ми много значи. У облацима сам када ме аплаузима испрате са терена – презадовољан је Боаћи.    

И. Л.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести