СА СКУПШТИНЕ ЕВРОПСКЕ МИНИ-ФУДБАЛ ФЕДЕРАЦИЈЕ У СЛОВАЧКОЈ: Висок углед Србије

У Братислави је минулог викенда одржана скупштина Европске мини-фудбал федерације (ЕМФ), на којој је, као једна од најважнијих одлука, потврђено домаћинство Босне и Херцеговине за наредно Европско првенство.
1
Фото: Рајко Андрић и Синиша Миланов на састанку у Братислави, фото: ЕМФ

Првенство Старог континента играће се, од 1. до 9. јуна, у Сарајеву, а међу 24 репрезентације учеснице, наћи ће се и селекција Србије. Приликом жреба, “орлови” ће бити у другом шеширу, па у круговима љубитеља овог спорта, слове за једног од фаворита из сенке.

Представници наше земље на скупштини ЕМФ-а били су председник наше федерације Синиша Миланов, као и директор репрезентације Рајко Андрић.

- Задовољан сам тиме како се наша земља котира у европском мини-фудбалу, али увек постоји велики простор за напредак. Директни пласман на Светско првенство био би наш објективни циљ и настојаћемо да га остваримо – рекао је Миланов.

Директор селекције Србије, међутим, размишља нешто другачије.

- За мене, само медаља на Европском првенству у Сарајеву била би доказ квалитета и представљала би успех – поручио је Рајко Андрић.

На скупштини је одлучено и то да ће Варшава бити домаћин овогодишње Лиге шампиона у мини-фудбалу, док ће се Еврокуп, већ традиционално, играти у Бугарској.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести