Саболч Палађи, генерални директор ТСЦ-а: Ишли смо корак по корак

Фудбалери ТСЦ –а су хит првенства, први део шампионата Суперлиги Србије  завршили су на трећем месту, одмах иза „вечитих ривала“ Црвене звезде и Партизана, са жељом да и на крају првенства ту остану и да изборе пласман у Европу.
с
Фото: С.Шушњевић/Саболч Палађи

Један од твораца успеха Тополчана је и Саболч Палађи, директор клуба, који је фудбалске тајне учио од легендарног Ференца Арока, који је можда и најзаслужнији што је Бачка Топола постала најмањи фудбалски град Европе.

- Много тога сам научио од бата Ферике - са сетом прича Саболч Палађи генерални директор Тополчана . - Сатима и сатима смо причали, ишао је на све наше утакмице, углавном сам долазио по њега у Но ви сад и онда смо путовали до Новог Пазара, Сурдулице, био је заиста прави визионар.  Дакле Тополчани су имали водиљу и од тог пута ни у једном тренутку нису одустајали.  

-  Радили смо предано, ишли смо корак по корак и тренутни пласман на треће место није случајан  - објашњава генерални директор ТСЦ–а Саболч Палађи. - Наравно, желимо да останемо на тречем месту, али били би задовољни да будемо у кругу екипа која ће играти квалификација за Лигу конференција. Знамо да се не можемо мерити са Црвеном звездом и Партизаном, и да ћемо имати велику борбу са Чукаричким и Војводином, али смо уверени да имамо квалитет и снагу да издржимо до краја.

Тополчани су  се пре четири године пласирали у суперлигу Србије и увек били у горњем дому између четвртог и шестог места, а пре две године играли су и квалификације у Лиги Европе и испали после велике драме у мечу са румунском Стеауом и пенал рулета.

-  Можда смо могли и раније да направимо искорак, али нисмо  били спремни, чекали смо и прави тренутак и онда направили тај одлучни корак. Реални смо, увек смо знали шта и колико можемо. А наша жеља је увек била да играмо добар и квалитетан фудбал, да наши навијачи буду задовољни, да стадион напусте са пуно добирх утисака, нама је увек игра била у првом плану. Дуго смо тражили правог тренера и  сада смо га пронашли.  Све је започео Золтан Сабо, нажалост он више није са нама, а сада то веома успешно ради Жарко Лазетић.  


Репрезентативци

На предстојећој утакмици наше фудбалеске репрезентације у САД Тополчани ће имати три фудбалера, дрес „орлова“ носиће Немања Стојић, Лука Илић и Немања Петровић, а стални чланови младе селекције Србије су Вељко Илић, Петар Ратков и Немања Крсмановић   


Екипа ТСЦ –а је спој искуства и младости, тим је добро укомпонован, на свим позицијама Тополчани имају квалитетна решења. - Све смо направили плански, на почетку смо имали проблема, али сада много лакше можемо  да ангажујемо доброг фудбалера. Наравно, увек смо водили рачуна о свему, и успели смо да играчки кадар допунимо са младим квалитетним играчима. Као и сви клубови и наш буyет зависи од продаје играча, успели смо да зарадимо доста новца од продаје  Ненада Лукића, Владимира Силађија, Ђуре Зеца и Михајла Бањца, а  у исто време шансу да пружимо неким младићима, за које већ сада имамо  огромна интересовања, то су пре свега голман Вељко Илић, па Петар Ратков и Немања Крсмановић...  Али они тренутно нису за продају, као ни Ифет Ђаковац.

Фото: С.Шушњевић/Академија ТСЦ-а на ободу Бачке Тополе

Тополчани имају сјајан стадион, функционалан, додуше неки делови, још увек нису завршени, а поред тога имају и Академију једну од најбоље опремљених у нашој земљи, где поред првотимаца  тренира још седам селекција. Ту су три терена, од којих је један вештачки,  балон величине 70 х 40 метара, теретана ...

- Није тајна да знатна средства добијамо од Владе Мађарске - каже Палађи. - Углавном те паре трошимо на Академију, тренутно у нашој школи фудбала  има тридесетак сјајних младих фудбалера, то је наша будућност, наша снага, први плодови већ пристижу. 

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести