Шаћири не иде у Београд; Клоп: Не желимо политичке поруке

ЛИВЕРПУЛ: Фудбалер Ливерпула Џердан Шаћири неће доћи у Београд на меч Лиге шампиона против Црвене звезде одлуком менаџера Јиргена Клопа да избегне могуће политичке конотације.
klop jirgen/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Клоп је објаснио да швајцарски репрезентативац, албанског порекла, који је гол против Србије на Мундијалу славио склапањем "албанског орла", није међу путницима за Србију како би сав фокус био на фудбалу.

"Имамо ситуацију да идемо у фантастичан град каккав је Београд и да играмо фудбал. Чули смо разне спекулације какав би пријем могао да има Шаћири и зато желимо да се 100 одсто фокусирамо на фудбал", рекао је Клоп за клупски сајт.

Немачки стручњак објаснио је да велики клуб као Ливерпул жели да пошаље само спортску поруку.

"Не желимо политичке поруке, апсолутно. Сконцентрисани смо само на велику утакмицу и ништа друго. Поштујемо све и желимо да избегнемо могуће сметње са 90 минута меча. Зато Шаћири није у тиму и он то разуме. Наш је играч, волимо га и играће још пуно утакмица, али не сутра".

Добра вест за Ливерпул је што се у тим враћају опорављени Дејан Ловрен и Наби Кеита, али још увек не и капитен Џордан Хендерсон.

Утакмица 4. кола Ц групе Црвена звезда - Ливерпул игра се сутра од 18.55 на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести