Салихамиџић: Црвена звезда и Динамо најбољи на Балкану

МИНХЕН: Спортски директор Бајерна Хасан Салихамиџић рекао је да му је драго што је досао у Београд после 27 година због меча против Црвене звезде, за коју је рекао да је, уз загребачки Динамо, тренутно најбоља на Балкану.
salihamidzic
Фото: Youtube Printscreen

Бивши фудбалер Бајерна, Хамбурга, Јувентуса и Волфсбурга, као и репрезентативац Босне и Херцеговине, истиче да веома цени Звезду и све шта је урадила последњих година.

"Звезда сада има седам бодова више другопласираног у Суперлиги и, једноставно, доминира и игра најбољи фудбал у Србији... Има година када је тако, када је другачије, а ове је јасно", рекао је Салихамиџић Танјугу.

Функционер баварског гиганта насмејао се на питање да ли је Звезда најбоља и на Балкану.

"Тешко је рећи, ту је и Динамо, који игра добро и има фантастичну екипу. По мени, та два клуба су најбоља са ових простора. У овом моменту је тако", поручује популарни "Брацо".

Према његовим речима изабраници Владана Милојевића имају квалитет да презиме у Европи.

"Последње три године праве успехе, што је стварно добро, иако нису успели да се потврде и у ЛШ. Сада су на трећем месту групе и могу да се пласирају у другу рунду, ко зна... Ако не, онда у Лигу Европе. Имају могућности".

Он признаје и да очекује потпуно другачију утакмицу у односу на тријумф Бајерна над црвено-белима у Минхену (3:0) у првом овосезонском сусрету два тима у Лиги шампиона.

"Са атмосфером и емоцијама које долазе са трибина нормално да ће бити другачије. Ја знам да навијачи покушају да буду 12. играч за Звезду, тако да ће бити врло тешко за нас. Са друге стране, ми смо у форми и желимо да је потврдимо прво место", прижељкује тријумф Салихамиџић и рекорд од свих шест победа у првој фази ЛШ, што ниједном немачком клубу није успело.

Неизбежно је било да се Салихамиџић присети чувеног полуфинала Купа европских шампиона између Црвене звезде и Бајерна 1991, години када се српски клуб попео на врх Европе.

"Играчи се не сећају, али чули су приче. Нормално да смо им пренели и каква је атмосфера у Београду, колико емоција има и каква је публика. Припремићемо се".

Салихамиџић, који је као 15-годишњак због рата прешао у Немачку из БиХ, радује се што је поново у Србији.

"Лепо је бити у Београду, последњи пут био сам 1992. године, тада са репрезентацијом. Врло ми је драго, имам лепа сећања са "Маракане". Лепо је вратити се", закључио је.

Утакмица 5. кола Б групе Лиге шампиона између Црвене звезде и Бајерна почиње вечерас у 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести