Шарац пред утакмицу с Новим Пазаром: Пред Вошом озбиљан испит

НОВИ САД: Имали су прилику фудбалери Војводине да се одморе од напора који су остали за њима, играчи који су повређени могућност да се опораве колико је то могуће, а онда су наставили с јаким тренинзима.
v
Фото: Petar Bojić vodio je veliku bitku jesenas s odbranom Pazaraca/j. Grlić

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић није желео да екипа у паузи одигра контролну утакмицу, јер од петка  улази згуснут ритам играња.


Замене ће одговорити задатку

Извесно је да у предстојећем сусрету Војводина неће бити комплетна, али Шарац због тога не стрепи.

- Недостајаће нам неки играчи, али имамо квалитетне замене, које ће сигурно да искористе прилику. Максимовић је, примера ради, био веома добар у претходном сусрету и због тога немам разлога за стрепњу. Уједно, надам се да ће све да протекне онако како прижељкујемо, чиме бисмо у добром расположењу ушли у серију ни мало лаких изазова – каже Шарац.


- Прилично напоран период остао је иза нас - рекао је један од Лалатовићевих асистената Драган Шарац. - У згуснутом ритму одиграли смо читав низ јаких утакмица и играчима је пауза била преко потребна, тим пре што им по наставку првенства следе ништа мање тешки дуели. Уз то, чека нас и сусрет у полуфиналу Купа и шеф је проценио да је боље да овај период искористимо за одмор и припрему за оно што нам наилази. Новосађани не тренирају у комплетном саставу.

- Дејан Зукић је с младом репрезентацијом Србије, док је Синиша Саничанин члан сениорске селекције БиХ. Тренутно вежбамо с мањом групом првотимаца, јер због повреда одвојено од екипе раде или су још увек на поштеди Немања Човић, Марко Бјековић, Стефан Ђорђевић, Мирко Топић и Миљан Вукадновић. Добро је што се у пун тренинг вратио Славко Бралић, који је такође био озлеђен. Надамо се да ће се још неко од играча  у најскорије време прикључити екипи, како бисмо у што комплетнијем саставу у петак дочекали утакмицу на “Карађорђу” с Новим Пазаром.

Пазарци су јесенас савладали Вошу са 3:1,а у прошлој првенственој рудни савладали су Пролетер чак са 5:0.

- То нас само додатно упозорава на озбиљност ривала и на то да ћемо у утакмицу морати да уђемо с максимланим приступом и опрезом. Нови Пазар уме да буде јако незгодан у офанзиви, има веома доброг нападача Аганспахића, на позицији иза шпица је левоноги Мијић, а по крилима неугодни умеју да буду Томић и Стојиљковић. Наравно, ово су само неке од ствари на које ћемо да обратимо посебну пажњу, али је сигурно то да ћемо од првог минута кренути у напад, уз жељу да сломимо отпор ривала што раније. Само победа би нам омогућила да задржимо корак у броби за излазак у Европу и верујем да ћемо, уз пуно поштовање супарника, до ње и доћи, Али, још једном упозоравам, пред нама је веома озбиљан испит – поручио је Шарац.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести