Шеснаестина финала Купа Србије: Звезда немилосрдна према Трепчи, четири гола Симића

Црвена звезда пласирала се у осмину финала Купа Србије, као што се и очекивало, победом над трећелигашем Трепчом.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Екипа из Звечана била је преслаб противник за шампиона Србије па отуда и убедљив пораз.

Разлика у квалитету била је очигледна, београдска екипа била је далеко боља и диктирала дешавања на терену. Већ у 3. минуту црвено-бели су повели преко Симића, који је на центаршут Јевтовића одлично реаговао и сместио лопту у мрежу. Од тада, изабраници Владана Милојевића нон стоп су претили, али што статива, што голман Милентијевић спречавали су Београђане да постигну нови гол. Ипак, у 28. минуту то се десило када је Симић претрчао одбрану Трепче, голмана те екипе и поново се уписао у стрелце.

Номинални домаћин дао је све од себе да се супротстави великом противнику, али просто ништа није могао. Штавише и Ван ла Пара је имао добру прилику, али је није искористио. Црвено-бели су доминирали, углавном пробијали преко бокова, за шта Трепча није имала решења.

Вељко Симић забележио је хет-трик одмах на почетку другог полувремена. Са десне стране пас је посало Ван ла Пара, а распуцани крилни нападач Црвене звезде поново се уписао у стрелце. Мало потом прецизан је и Ван ла Пара, после одбране Милентијевића. Два минута касније гол постиже и Вукановић, главом на асистенцију Жандера. А, четврти свој погодак Вељко Симић  постигао је на спектакуларан начин, после доброг пријема шпицом је закуцао лопту у мрежу. Голеада је настављена у 77. минуту, када је Вулић из слободног ударца постигао прелеп погодак. Гоман Милентијевић истакао се после шута Тоамена и спречио још већу катастрофу.

Али, на кратко – у наредном дуелу нападач црвено-белих био је спретнији за коначних – 0:8.

И. Лазаревић   

ТрепчаЦрвена звезда 0:8 (0:2)

СТАРА ПАЗОВА: Спортски центар ФСС, гледалаца: 500. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Симић у 3, 28, 49. и  62, Ван ла Пара у 51, Вукановић у 54, Вулић у 77. и Томане у 85. минуту.

ТРЕПЧА: Милентијевић 6,  Илић 6, Михајловић 6, Пронек 6, Томић 6, Трајковић 6, Милошевић 6, Идризовић 6, Радојевић 6 (Трајковић), Шобат 6, Пантовић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Јевтовић 7, Панков 7,5, Бабић 7, Жандер 7, Јованчић 7, Вулић 7,5, Вукановић 7,5 (Бурмаз), Симић 10 (Пантовић), Ван Ла Пара 7,5 (Гарсија), Томане 7,5.

Милојевић: Драже би ми било да смо играли на Космету

СТАРА ПАЗОВА: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић био је задовољан после убедљиве победе против Трепче (8:0) и изразио наду да ће екипа ускоро гостовати на Косову.

"Тражио сам да професионално одрадимо утакмицу, тако је једино исправно. Честитао бих играчима Трепче, видели смо доста ствари које су добре. Мени је посебно драго што смо играли против Трепче, драже би ми било да смо одиграли на Косову, надам се да ћемо имати прилику да играмо и на Светој српској земљи", рекао је Милојевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести