Шеснаестина Kупа Србије: Пролетер преокретом до наредног кола

Комбиновани тим Пролетера успео је да након преокрета у другом полувремену головима Анеса Рушевића избори пласман у наредну рунду.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

У првом полувремену Стефан Чоловић је након употребљиве лопте Пејића покушао да лобује истрчалог Лазовића, али је погодио пречку. Неколико минута касније мрежа Владана Елесина се затресла. Након слободног ударца Маричића, Филип Павишић је надвисио чуваре и ударцем главом послао лопту у мрежу.

У наставку потпуна доминација момака тренера Бранка Жигића. Ређале су се прилике, а онда је стигло заслужено изједначење. Након акције Чоловића и центаршута Новаковића голом за поравнање резултата акцију је завршио Рушевић. Да дођу до потпуног преокрета домаћи су имали шансу преко Марјановића, али је Лазовић био на висини задатка. Код другог гола Рушевића који је одлучио коначан резултат асистирао је расположени Слободан Новаковић, а Рушевић мајсторски савладао Лазовића, па су се Сланобарци пласирали у наредну рунду.

М. Поповић

Пролетер - Јавор Матис 2:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца 400, судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Рушевић у 51. и 64. за Пролетер, а Павишић у 42. минуту за Јавор Матис. Жути картони: Миросављев (Пролетер), а Филиповић, Милошевић (Јавор Матис).

ПРОЛЕТЕР: Елесин 7, Митровић 7, Пејић 7,5 (Миросављев 7), Новаковић 8, Чоловић 7 (Марјановић 7), Леандро 7,5, Пантић 7, Шћепановић 7, Јаблан 7, С. Јовановић 7, Рушевић 8 (Радиновић 7).

ЈАВОР МАТИС: Лазовић 7, Филиповић 7, Јевремовић 7, Ђерић 7, Маричић 7, Павишић 7,5 (Цветковић 6,5), Севић 7, Милошевић 7 (Мркајић), Звекановић 6,5, Јовановић 7, Цуцкић 6,5.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести