Симић и Малбашић за победу Воше у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ: Киша, која је све време падала и пре и за време утакмице у Крагујевцу омела је играче двеју непоражених екипа у прва три кола да на изазове међусобног надметања одговоре пуним капацитетом.
filip malbasic, Dnevnik/Jelena Grlić
Фото: Dnevnik/Jelena Grlić/Ilustracija

Мање киша, више натопљен терен, са барама на већем проценту површине игралишта. За цео плен, међутим, Војводина у свом саставу има велемајстора Симића.

У условима, када лопта практично није ни могла да одскочи са тла, три напада Војводине и две одличне интервенције голмана Радничког Лековића издвојили смо као елементе који су обележили први део игре. Траоре је, у отежаним условима за кратке пасове и комбинаторику, преузео задатак да са своје половине потражи саиграче пред противничким шеснаестерцом. Први такав покушај уследио је у 10. минуту, лопта је у два потеза стигла до врло расположеног Симића, али његов прецизан и употребљив пас Николић није успео да приведе крају.

Падом у ноге Лековић је зауставио лопту и тако спасао свој гол. Три минута касније опет је Симић био зачетник узбуђења пред голом домаћина, послужио је Нешковића у празан простор на ивици казненог простора, али је Нешковић, уместо шута из прве, закомпликовао позицију до пропасти и другог покушаја Новосађана. Коначно, пет минута пре краја првог полувремена, после Ђорђевићевог додавања, шутирао је Симић, а голман Лековић још једном успешном интервенцијом употпунио утисак о најбољем појединцу првог дела меча.

За то време Крагујевчани су били у подређеном положају и што се утиска о надмоћности у игри тиче, као и могућностима за постизање гола. Без и једног шута ка голману Царевићу остали су у другом плану, а за амортизовање свих њихових покушаја да се приближе његовом голу био је довољан сам Траоре, уз повремене асистенције све бољег младог штопера Јеличића. 

Контрасну слику почетком другог полувремена успоставили су, опсадом Царевићевог гола, фудбалери Радничког, пре свих Мирић, Срнић и Стоиљковић, али без шансе да упуте лопту у жељеном смеру. Зато је одговор Новосађана, после 62. минута игре, био у складу са жељама њихових навијача: Ђорђевић је са леве стране убацио лопту пред гол, а Симић је утрчао између Цветиновића и Влајковића и из прве савладао Лековића за вођство Војводине.

Десетак минута касније Симић је био у прилици да постигне и четврти првенствени гол у сезони: центрирао је Зукић, Траоре је захватио лопту главом, Симић такође главом из непосредне близине, али у спољни део мреже.

И у преосталих пола сата игре Војводина се више питала око успостављања тежишта игре, без намере да минималну предност брани, што је резултирало другим голом, који је после центаршута Зукића са леве стране постигао Малбашић у свом дебију у „пола белом, пола у црвеном“ за коначан резултат утакмице.   

Л. Бакмаз

Раднички 1923 – Војводина  0:2 (0:0)

КРАГУЈЕВАЦ: стадион „Чика Дача“, гледалаца 300, судија Срђан Јовановић (Београд), стрелци: Симић у 62. и Малбашић у 85. минуту за Војводину, жути картони: Миличић (Раднички).

РАДНИЧКИ 1923: Лековић, Цветиновић, Ивановић, Јовановић (Максимовић), Крајишник, Миличић, Мирић (Убипарип), Срнић (Милисављевић), Стоиљковић, Влајковић (Томић), Зорић.

ВОЈВОДИНА: Царевић, Бараје (Зукић), Бјековић, Јеличић, Милосављевић (Буснић), Нешковић (Малбашић), Николић (Видаков), Симић (Кабић), Топић, Траоре, Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести