Радован Кривокапић: Војводини неће бити лако на "Чика Дачи"

На терену крагујевачког стадиона „Чика Дача“, у данашње касно послеподне, састаће се фудбалери Радничког и Војводине, у четвртом суперлигашком колу.
1

Обе екипе непоражене су у прва три кола, Војводина учинковитија за два бода. О тренутним вредностима двају састава и њиховим изгледима у међусобној утакмици, за „Дневник“ је коментарисао селектор српске репрезентације до 18 година Радован Кривокапић. У Војводини је започео играчку каријеру, а у Радничком је завршио.              

- Раднички је започео сезону с тренером из омладинске школе Дејаном Јоксимовићем, одлично га познајем, дружили смо се док сам играо у Крагујевцу – сведочи Кривокапић. – Ценим да је руководство клуба, одласком Лалатовића, начинило добар потез ангажујући тренера који сјајно познаје клуб и ресурсе у њему. Раднички на почетку сезоне делује као компактна целина, што је Лалатовићево наслеђе, које подразумева неговање тимског духа. Војводини неће бити лако. Људи у Крагујевцу много воле фудбал, живе за Раднички. С друге стране, Војводина са Раставцем, делује моћно, доминира на терену, без обзира на ниво противника. Њен учинак није на одговарајући начин испратио утисак о вредности колектива, заслужили су максимум. Биће то интересантан меч, за свачији укус.       


„Осветнички“ гол каријере       

Кривокапић је за 12 година играо у свим узрасним категоријама Војводине, све до сениорског тима, одакле је заиграо и за националну селекцију. Каријеру је завршио у Крагујевцу, играјући у Радничком. У сезони 2013/14 постигао је само један гол, изједначујући (2:2) у сусрету са Војводином на Карађорђу.        

- То само ви из „Дневника” можете да ископате – грохотом се насмејао. - Желео сам да каријеру завршим у Војводини, тамо где сам је и започео. Желео је то и тадашњи тренер Марко Николић. Није нам се жеља остварила, ни данас не знам зашто. Добио сам пристојну понуду из Крагујевца и првом приликом „скинуо“ Војводину с другог места на табели. Тако се наместило. Мислим да је баш после те утакмице и Николић напустио кормило Војводине. Срели смо се после и он је шеретски коментарисао како сам му лепо узвратио на његову жељу да ме види у Војводини.


У минулом првенству, свако је освајао бодове код куће: Војводина у Новом Саду (3:1), Раднички у Крагујевцу (3:2). Заједнички именилац у најавама сезоне у оба табора јесте препород у односу на учинак у претходној сезони, коју је Војводина завршила на зачељу плеј-офа, а Раднички суперлигашки статус сачувао у финишу плеј-аута.     

- Рекао бих да и Нови Сад и Крагујевац заједнички дефинишу буђење навијача клубова, данашњих такмаца. Војводину је бодрило више навијача на уткамици са Спартаком него за читаву полусезону пролетос. Можда Крагујевчани нису толико бројни, али знају да направе добру атмосферу, тако да су ми остали у пријатном сећању. У сваком случају, бићу на трибинама „Чика Даче“. И због утакмице, у којој ништа не бих да предвиђам, али и због моје намере да обиђем све фудбалске центре у Србији и снимим стање омладинских школа, што ми је као селектору српског Савеза у опису радног места. 


Трајање и  понављање  кључ успеха     

Са селекцијом до 17 година, селектор Радован Кривокапић начинио је историјски успех пласманом у полуфинале Европског првенства. Био је то сасвим довољан разлога да му Савез укаже поверење и у наставку каријере.   

- Узраст до 18 година није такмичарска генерација. Практично, ми се припремамо за Европско првенство до 19 година следеће године. Успех није само достићи одређени ниво, макар он био и историјски, успех је одбранити стечену позицију и начинити корак даље. Пласманом у полуфинале нисмо били испуњени до краја. Били смо бољи, желели смо титулу. Та жеља водиће нас ка новим победама, надам се до титуле - јасан је Кривокапић.


Фудбалери Војводине јуче су допутовали у Крагујевац и сместили се у пријатном здању хотела „Зелегора“. Данашње гостовање код Радничког, у четвртом суперлигашком колу, започеће у 17.30 часова.  Пренос је на Арена спорт премијум 2 ТВ каналу (А2П).  

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести