Синиша Саничанин презадовољан због тријумфа на Чаиру: Леп је поглед с врха табеле

Освојили су сва три бода фудбалери Војводине на традиционално неугодном гостовању у Нишу (2:1), што им је било као мелем на рану после пораза од Црвене звезде на “Карађорђу”, претрпљеног у претходној првенственој рунди.
Sinisa sanicanin1
Фото: Синиша Саничанин, фото: Ј. Грлић

По кладионицама, Раднички је био фаворит, али су стручни штаб и фудбалери новосадске екипе јасно прецизирали да им је тријумф приоритетни циљ, играли у складу с тим и на крају заслужено и уздигнутих руку напустили Чаир. Иако су у првом плану били стрелци Бојан Матић и посебно Младен Деветак због фантастичног гола, један од кључних тренутака на утакмици догодио се у зауставном времену, када је ударац Хаскића, буквално са гол-линије, у корнер главом избацио штопер Синиша Саничанин.

- Искрено, драго ми је што сте уочили тај моменат, јер ми, играчи из одбране, често остајемо у сенци - рекао је Саничанин, којег смо “уловили” при повратку из БиХ. - Једноставно, нашао сам се у правом тренутку на правом месту и отклонио велику опасност по наш гол. Свеједно, најбитније је то да смо тријумфовали и успели да Радничком на његовом терену нанесемо први пораз после скоро две године. То није било ни мало лако, утакмица је била доста тврда, али је наша победа због тога слађа.


Воша данас гостује у Боботи

Првотимци Војводине данас ће бити гости ФК Борац из Боботе (Република Хрватска), који прославља леп јубилеј - 90 година од оснивања. Новосађанима ће дуел са слављеником послужити у склопу припрема за утакмицу са Вождовцем, а почетак сусрета на игралишту Борца заказан је за 17 часова.


Тренер Ненад Лалатовић наградио је играче са два слободна дана, а од јуче почеле су припреме за утакмицу са Вождовцем на “Карађорђу”.

- У Нишу смо уписали три бода и они нам, нема у то никакве сумње, много значе на враћању самопоуздања. Поново смо на челу табеле, леп је поглед са врха, и сматрам да смо на добром путу ка  пласману у Европу. Следи нам дуел са Вождовцем, можда неко од навијача може да стекне утисак да ћемо имати нешто лакши посао него у утакмицама са актуелним шампионом и вицешампионом, али није тако. Сваки сусрет тежак је на свој начин и мораћемо пуном снагом да уђемо у дуел са Вождовцем ако желимо да се радујемо. Наравно да нам је у плану седма првенствена победа, али свесни смо да ћемо морати да пролијемо доста зноја како бисмо циљ остварили. Убеђен сам да имамо квалитет и снагу за то и остаје нам “само” да то докажемо и на терену – поручио је Синиша Саничанин.

Стручни штаб и тренер Лалатовић моћи ће за ову утакмицу да рачунају на све играче, пошто суспендованих, болесних и повређених фудбалера нема. Због операција које су раније имали, ван строја су Немања Човић и Никола Васиљевић.  Утакмица Војводина - Вождовац игра се у суботу на стадиону “Карађорђе”, с почетком у 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести