Војводина у Нишу остварила и четврту победу на гостовањима: Погодак Младена Деветака за ТВ шпице

Први пут после сезоне 2015/2016, фудбалери Војводине успели су да победе Раднички из Ниша (2:1), после преокрета који су режирали, Бојан Матић и Младен Деветак.
Mladen Devetak
Фото: Младен Деветак, фото: Ј. Грлић

Пружили су момци у небеско плавим дресовима, што је Вошина опрема за гостовања, веома добру партију, нису срљали после вођства домаћина оствареног голом Стрефана Михајловића већ у 9. минуту и освојили су читав плен.

Предвођени сјајним ветераном Николом Дринчићем, играли су стрпљиво, чекали своје прилике и успели да их реализују када су оне наишле. Уједно, било је то четврто гостовање новосадског суперлигаша у овој сезони и четврта победа, па су ученици тренера Ненада Лалатовића, поново избили на чело суперлигашке табеле.

Бојан Матић, први нападач Војводине, постигао је и шести гол у овом првенству, након одличне реакције на идеалан центаршут Дринчића.

- Заиста је лопта коју ми је послао Дринчић била идеална, представљала је пресликану акцију коју смо увежбавали на тренинзима, а ја сам реаговао онако како сам желео и главом сам савладао голмана Радничког – истакао је Матић. – Заслужили смо победу на Чаиру, јер смо, по мени, били бољи ривал и, у крајњој линији, постигли смо два поготка, а Нишлије један. Жао ми је што у 58. минуту још једном нисам савладао голмана Петровића, мада ми ни сада није јасно како је он успео ту лопту да одбије у корнер. Видео сам да је затворио други угао и желео сам испод њега да погодим мрежу. Међутим, уследила је одлична реакција чувара мреже... Међутим, није имао никакву шансу у 77. минуту, када је сјајан погодак постигао Младен Деветак.


Лалатовићнедоступан

Покушали смо да ступимо у контакт и са Ненадом Лалатовићем, шефом стручног штаба Војводине, који је својим ученицима после победе на Чаиру, дао два слободна дана. Желели смо да чујемо његову верзију немилих догађања у Нишу, али је његов мобилни телефон јуче био недоступан.


Иако то није његов приоритетни задатак, млади репрезентативац Србије је постигао феноменалан гол који, народски речено, ни три голмана не би успела да одбране.

- Младенов гол је био баш за ТВ шпице. Игра веома добро, био је и у младој репрезентацији Србије, па га је Бог наградио да постигне прелеп погодак. Надам се да ћу онај промашај из 58. минута наплатити већ у следећој утакмици с Вождовцем. Морао сам нешто да оставим и за ту утакмицу – уз осмех је додао Матић.


Никола Лазетић, спортски директор ФК Војводина: Ненад никоме није претио

Много прашине у јавности подигло се након искључења Ненада Лалатовића, почетком другог полувремена сусрета у Нишу. Замолили смо за коментар читаве ситуације Николу Лазетића, спортског директора Новосађана.

- Најважније је да нагласим да Ненад Лалатовић никоме није претио клањем – објаснио је Лазетић. – Срамота је што се у медијима пласирају такве дезинформације, јер немају никакве везе са истином. Ненад је био под великим притиском, јер је очекивао мало бољи пријем у Нишу, а доживео је да га публика вређа буквално од његовог појављивања на терену. Псовани су му деца, супруга, породица, а он је изузетно емотиван човек. Уз то, домаћин је правио разне опструкције од нашег доласка у Ниш, па нам је био отказан тренинг пола сата пре његовог почетка, нисмо имали пратњу до стадиона, а на Арена спорту није преношено ни готово комплетно прво полувреме сусрета. Што се тренутка искључења тиче, дакле, Лалатовић није претио, већ се обратио председнику Радничког Тончеву, који добро зна шта му је том приликом поручио. О свему осталом, мораћете да чујете самог Ненада Лалатовића.


Јунак победе Војводине, ипак, био је Младен Деветак. Добро је затварао леву страну терена у дефанзиви, а стизао је и да се убацује у офанзивну формацију свог тима.

- Пресрећан сам што сам постигао првенац за сениорску екипу Војводине – нагласио је Деветак. – Вредност тог гола је већа јер нам је донео победу, али засулугу за њега имају и сви моји саиграчи. Заједничким напорима стигли смо до важног тријумфа и наставили тамо где смо стали после пораза од Црвене звезде, вративши се на чело табеле. Што се самог гола тиче, чини ми се да голман Петровић није имао никакву шансу да заустави мој ударац, јер је лопта пропала буквално на метар од њега и променила правац.

Без сумње, овај победа пуно ће значити Новосађанима у наставку сезоне.

- Важно је да наставимо у истом стилу да играмо и немам никакву дилему да ћемо то и учинити. Сада нас очекује утакмица на „Карађорђу“ са Вождовцем, а онда идемо на још једно тешко гостовање, екипи Младости у Лучане. Размишљамо, ипак, само о првом наредном ривалу и посвећујемо се дуелу с београдским „змајевима“.Ипак, мени ће у мислима још дуго остати сусрет у Нишу и једно лепо фудбалско вече, тај гол и победа тима за који играм.

У редовима Воше не желе да се баве коментарима на дешавања из Ниша, нити на искључење тренера Ненада Лалатовића пред почетак другог полувремена. За сада, одговорни нису желели да посебно анализирају суђење на стадиону у Чаиру, иако се може приметити да нису били задовољни начином на који је дељена правда.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести