Скакуће лопта и на градском стадиону крај Тисе

После тачно месец дана, травнати терен стадиона крај Тисе је испуњен фудбалерима.
fudbaleri beceja
Фото: Dnevnik.rs

Нови прволигаш ОФК Бечеј 1918 почео је припреме за нову сезону, која стартује 11. августа. Према процени стручног штаба, на челу са новим шефом Бранком Савићем, довољно је времена за стварање новог тима и игре која би требала да краси Бечејце у новој сезони. На прозивци је било укупно 27 фудбалера, међу којима је известан број на проби, а има и играча који су добили пар дана дужи одмор и прикључиће се за дан, два.

„Представљам вам новог шефа стручног штаба Бранка Савића, а што се играча тиче њих ће ових дана бити више него обично, јер ће многи бити на проби. Ко задовољи, остаће. Остаје ми да вам пожелим срећу, јер је она у спорту увек потребна, а посебно здравља и да вас повреде мимоиђу“, овим речима поздравио је фудбалере спортски директор Дејан Станојев.

У име руководства клуба играче су поздравили Драган Ковачев и Славиша Дабижљевић нагласивши да је актуелно руководство заједно са стручним и играчким кадром ишло корак по корак. То је одлика добро организованих клубова, а ОФК Бечеј 1918 то свакако јесте.

„Захвалио бих руководству клуба на указаном поверењу. Имајући у виду да сам у минулом периоду тренерску каријеру градио у Вршцу и Борцу из Сакула, ово је за мене, као и све у клубу, нови изазов. Стигао сам у клуб вековне традиције и завидног реномеа. Верујем да ћу радом оправдати указано поверење. Рано је давати било какво обећање, али циљ нам је да се пласирамо врло високо“, казао је  Савић.

Фото: Бранко Савић, фото: Дневник

Пошто су играчи изашли на лепо припремљен главни терен, нови шеф струке је загревање препустио сарадницима Далибору Новчићу, Страхињи Гаврићу и тренеру голмана Милошу Андрићу, а он је имао брифинг с представницима медија.

„Играчко искуство ми много помаже у тренерској каријери, али је неопходно да пратим и савремена дешавања у фудбалу, која грабе неслућеном брзином и више није само игра, већ наука. Без обзира што сам био дефанзивац, гајим нападачки фудбал, уз напомену да је одбрана изузетно важан сегмент у фудбалској игри, јер све почиње од ње. Фудбал се данас дели на директан и креативан. Више ценим ову другу посебност и покушаћу са Бечејом да играмо креативно“, најавио је Савић.

Ова недеља је резервисана за упознавање, кроз тестове ће се добити снимак актуелне физичке спреме сваког појединца, потенцијалне новајлије ће покушати да докажу да су на правом месту, а онда ће се кроз контролне утакмице проверавати ниво спремности.

Прва права игра на два гола биће 7. јула, када ће између себе играти два тима, а онда креће серијал припремних утакмица. Против младог тима суперлигаша Војводине играће се 13. јула, затим ће се одмерити снага са Катаром, који је у нашој земљи на припремама, па са два Радничка, из Зрењанина и Сомбора, Инђијом и генералка ће бити са ТСЦ из Бачке Тополе.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести