Школа фудбала “Петрика” расадник талената: Из Аустралије на Брдо

Једна од признатих школа фудбала у Новом Саду је  ФК Петрика, који битише на теренима Железничара недалеко од Железннничке станице.
leonardo maksimovic
Фото: Леонардо Максимовић, фото: Приватна архива

Млади фудбалери имају сјајан простор за рад, поред зеленог тепиха, на распологању им је и балон сала, који углавном користе преко зиме и кишног периода. Власник и руководилац школе је Миодраг Петрика, некада мајстор малог фудбала и репрезентативац у футсалу, а у раду му сасвим равноправно помаже син Немања, који је играо у прволигашким тимовима. Наравно ту је јоше неколико тренера.  

Прве плодове преданог рада школа фудбала почела да убира,  Александар Гајинов (2003) који је пет година радио под будним оком породице  Петрика потписао је стипендијски уговор са београдском Црвеном звездом. А ових дана уговор са Чукаричким потиписао је Леонардо Максимовић (2005), дечак рођен у Сиднеју, који је већ дуже време сарађује са новосадском школом фудбала.

„Сасвим случајно смо ступили у контакт са Леонрдовим  оцем Тодором родом из Каћа. Успоставили смо лепу сарадњу, прво је Леонардо тренирао  код нас када је био на одмору у Србији и то два пута годишње. Напредак је био очигледан, па су његови родитељи одлучили да стално тренира у нашој школи. Леонардо је упијао фудбалско знање, у последњих три месеца изузетно је напредовао, добио неопходно самопоуздање, и снагу“, објашњава Миодраг Петрика.

„Изразити је голгетер, има истанчан осечај за гол, на проби на Бановом брду, за кратко време постигао је пет голова. Док је живео у Аустралији, тренирао је у Сент Џорџу из Сиднеја, у којем је некад радио наш тренер Ференц Арок.

„Пред Леонардом је лепа фудбалска каријера. Чврсто стоји на земљи, а позив и одлазак у Чукарички где су препознали квалитете и потенцијале младог играча. Драго нам је што смо учествовали у његовом напретку. Имали смо изузетну сарадњу,а пре свега створило се пријтељство за цео живот“, истакао је на крају Миодраг Петрика.     

М. По.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести