Скупштина ФК Војводина: Ни једног динара дуга према држави

Финансијски извештај о пословању ФК Војводина у календарској 2022. години основ је за честитање руководству новосадског суперлигаша и за охрабрење да у перспективи настави истим темпом, транспарентно по свим питањима прихода и расхода, водећи рачуна о стабилности и ликвидности колектива у сваком тренутку.
Дневник
Фото: Dnevnik.rs

Такав закључак определио је и делегате Скупштине, којом је председавао председник Милан Н. Ђукић, да једногласно прихвате извештај о пословању клуба, који је поднела финансијски стручњак Радмила Кнежевић. Што присуством на седници, што на основу пуномоћја, гласало је 47 чланова од 54 скупштинара.

Међу репрезентативним ставкама, што се пословања тиче, Кнежевићева је издвојила рачуницу да су пореске и све друге обавезе према држави испуњене и да Војводина у том смислу није дужна ни један динар. Сва лична примања су исплаћена, закључно са 28. фебруаром ове године, све здравствене књижице запослених редовно су овераване, што није био случај годинама у прошлости. Пословни приходи клуба у минулој години износили су 436 милиона динара, а расходи 832 милиона. Међутим, како је Кнежевићева образложила, годишњи губитак од 396 милиона не може да буде стваран јер је у међувремену саниран дуг од 133 милиона динара из претходног периода. У међувремену, потраживања клуба, што у земљи, што у иностранству, износе око 109 милиона динара. Попис и сравњење свих ставки са повериоцима достигао је завидан проценат од 90 посто. 


Пошта Драгољубу Самарџићу

Председник Скупштине ФК Војводина Милан Н. Ђукић, на почетку седнице, позвао је скупштинаре да минутом ћутања одају пошту свом доскорашњем члану и бившем председнику клуба Дргољубу Самарџићу. На упражњено место у сазив Скупштине једногласно је изабран дипломирани правник Бранислав Ђурђев, члан шампионске генерације Војводинине школе која је 1990.године освојила омладинско првенство Југославије, последње у трајању заједничке нам државе. Уместо Милана Ђурића, који је избором за градоначелника Новог Сада поднео оставку на чланство, такође једногласно, изабран је члан Градског већа за управу, прописе и урбанизам, мастер дипломирани правник Милован Амиџић. 


У 2022. години први пут је, до најситнијих ставки, пописана имовина ФК Војводина. На основу налаза Комисије за попис клупска имовина вредела је 251 милион динара, што је на основу оцене финансијских стручњака, у поређењу са потраживањима на тржишту, нереално ниска цена. Ангажовањем судског вештака, по моделу „тржишне фер вредности“, основ за састављање почетног стања, износи 678 милиона динара. Истовремено, саветима ревизорске куће из Београда отклоњени су сви уочени недостаци у пословању, а клуб је, на основу ставки прихода, имовине и броја запослених (127) сврстан у ред средњих предузећа у Србији.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести