Сланобарци хитају ка врху

Новом победом, шестом ове јесени, фудбалери новосадског Пролетера наставили су поход ка врху прволигашког каравана.
slobodan novakovic proleter
Фото: Слободан Новаковић постиже гол са беле тачке, фото: Д. Иванић

Тријумф (3:0) против традиционално неугодне екипе из Челарева довео је Сланобарце до четвртог места на табели (18 бодова). Наплатили су убедљивом победом момци тренера Жакуле све прошлосезонске дугове. У екипи без слабог места посебан печат ударили су двоструки стрелац Слободан Новаковић и неуморни Стефан Чоловић. Оверио је Чоловић трећим голом убедљиву победу, али оно што је посебно било упечатљиво у његовој игри је била велика борбеност у офанзивним и у дефанзивним задацима.                           

„Надали смо се и желели да против ЧСК - а наставимо са квалитетним играма и освајањем бодова. У меч смо ушли са неколико кадровских проблема јер су због повреда отпали стандардни голман Тошески, неуморни Илић и Андрејевић. Ови изостанци нису се одразили на игру обзиром на квалитетан играчки кадар. Одиграли смо надахнуто, можда и најбоље ове јесени. Од првог минута наметнули смо свој стил игре. Мајсторски гол из слободног ударца капитена Новаковића отворио нам је пут ка победи која је могла бити изражена и са већом разликом“, каже Чоловић.


Слављеник  

Капитен Слободан Новаковић је на крају утакмице примио честитке за два дата гола, али за рођендан.

„Презадовољан сам игром, головима и коначним резултатом. Сигурно је да нико није срећнији од мене. Победа и голови дошли су у правом тренутку јер смо ухватили прикључак са водећим екипама. Имамо одличан тим који ће показати да је један од најквалитетнијих у лиги“, рекао је Новаковић.


Пролетер је и у наставку играо фудбал који враћа публику на стадионе.      

„У свлачионици смо се договорили да  покушамо одмах да псотигнемо други гол. Погодили смо пречку, а онда смо голом Новаковића из оправдано досуђеног једанаестерца стекли предност која нам је омогућила мирнију завршницу утакмице.“

Екипа из Челарева жали што није постигла барем почасни гол.     

„Да будем искрен, имали су две лепе прилике, али их нису реализовали. После мог гола, за који заслуге припадају Новаковићу, Лукићу и Ћурку, могли смо да се још барем два пута радујемо, али и оствареним резултатом смо презадовољни. Оно што све у клубу радује је дугачка клупа, па се ни једног тренутка није осетило одсуство повређених играча, шта више фудбалери који су добили прилику наговестили су да се на њих мора озбиљно рачунати. Здрава конкуренција је један од фактора добрих резултата и ја верујем да ћемо играти још квалитетније и садржајније“, најавио је  Чоловић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести