Слога из Темерина завршила сезону на 11. месту у Војвођанској  лиги – југ

Са скором од четири победе, три ремија и осам пораза, уз гол-разлику 15:20, фудбалери Слоге из Темерина, јесењу етапу на војвођанском ‘’југу’’, окончали су на 11. месту.
sloga
Фото: Екипа Слоге из Темерина, фото: Приватна архива

Од некадашњег српсколигаша, очекивао се бољи пласман, а пролећни део трке је означен као прилика да се избришу минуси и направи помак ка горњем делу табеле.

- Морамо да се појачамо у свим линијама, а приоритет је ангажовање центарфора. Доста голова смо постигли из прекида, било је добрих ствари, али и грешака, због којих смо остајали празних шака. Одмор је дошао у правом тренутку – каже Јован Балабан, председник Слоге.

Темеринци су сезону отворили поразом у Ердевику (1:0), где су, предвођени јунаком утакмице, голманом Ранком Пушкићем, били близу успеха, али нису имали ни среће у кључним тренуцима, јер нису искористили пенал. Седам дана касније, очекивала се победа у двобоју са Јадраном, новајлијом у лиги. Меч је окончан ремијем (0:0), Борислав Икрашев је погодио пречку и стативу, док је Никола Томић промашио пенал. На гостовању Црвеној звезде, два пута су задремали дефанзивци, то је било довољно да домаћини, већ до одласка на одмор, стекну капитал вредан победе. Буђење је уследило у четвртом колу, када је у Темерину оружје положио Сремац из Војке (4:1), захваљујући доброј игри црвено-белих у другом полувремену. На крилима талентованог голмана Ранка Пушкића, изданка школе Војводине, освојен је бод против Борца из Шајкаша, претендента за пласман у виши ранг. Била је то лепа увертира за комшијски дерби са Јарачанима, одигран после пет година. Упркос вођству од 1:0, на крају су се радовали фудбалери Младости, а главобољу су створиле повреде Николе Свитића и Срђана Вукаљевића, у првом полувремену. 

Емотивно испражњени, после жестоког окршаја са комшијама, Темеринци су смогли снаге да у Белегишу победе Подунавац (2:1). Уместо да им то буде замајац за успех у утакмици са Цементом, виђен је меч за заборав (0:0), али памтиће се по детаљу из финиша, када је судија досудио пенал и после протеста играча гостију преиначио одлуку. Одличан отпор, играчи тренера Мирка Давидовића, пружили су новосадској Младости, поражени су после преокрета, са играчем мање. Императив победе, спутао је креативност, мучење је трајало читав сат, а браву Слободе из Доњег Товарника откључао је капитен Роберт Пастор, после асистенције Лазара Томића. На мегдан јесењем прваку Подрињу, екипа је отишла десеткована повредама и картонима, без шесторице првотимаца, па није успела да избегне пораз (4:0). Можда и најбоља јесења партија, приказана је против Јединства из Старе Пазове (3:1). Без обзира на чињеницу да гости нису били комплетни, импоновало је залагање Темеринаца, чија одлична игра је украшена головима Бранислава Туцакова, Лазара Томића и Стефана Бановића. Финиш је био проткан поразима. На два узастопна гостовања, у Новој Пазови и Каћу, домаћини су остварили идентичне победе (2:1), док су, у последњем јесењем колу кроз Темерин, без огреботине, прошли фудбалери Хајдука из Дивоша – 0:2. 

Ако је за утеху, минутажа младих снага Предрага Ђурђевића, Лазара Томића и Милоша Ергарца, доказ је да се на њих може озбиљно рачунати у наставку сезоне.

- Ђурђевић је 2003. годиште, а Ергарац и Томић су три године старији. Добијали су шансу, Томић је против Јединства постигао најлепши гол у јесењем делу, ударац у горњи угао не би осујетила ни двојица голмана. Резултатима нисам задовољан у потпуности – јасан је Мирко Давидовић, тренер Слоге. Промене у играчком кадру су извесне. Листа потенцијалних новајлија је скројена, а удица забачена. На пролеће треба очекивати опаснију Слогу, способну да свима буде каменчић у ципели.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести