СЛС: Убедљив тријумф Партизана против Младости

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана убедљиво су савладали Младост из Лучана на свом стадиону са 4:0 (2:0), у утакмици 19. кола Суперлиге Србије.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Утакмица у Хумској имала је несвакидашњу увертиру, пошто је штопер домаћих Светозар Марковић пред сам меч добио температуру и морао је да пропусти меч. Заменио га је Бојан Остојић, али је из протокола морао да испадне и капитен Владимир Стојковић, да би у стартних 11 био "бонус" играч Александар Поповић.

Младост је у Београд дошла да игра фудбал и није желела да се брани, што свакако заслужује респект. Али, то није био прави рецепт за бодове Нешка Миловановића. То је отворило простор тиму Александра Станојевића, често преко потребан како би на време "отворили" противника.

Овог пута су у томе успели у 25. минуту када је Сејдуба Сума уписао асистенцију за Такуму Асана, а он погодио мрежу од стативе. Асано је постигао 10. гол у јесењој полусезони и најбољи је стрелац "парног ваљка".

До другог гола дошао је Партизан у 42. минуту, након што је досуђен једанаестерац због прекршаја над Игором Вујачићем у скоку. Пенал је извео Бибарс Натхо и, као и увек до сада, голмана Зечевића је послао у једну, а лопту у другу страну.

Партизан је у потпуности контролисао игру и у наставку, тражио је Станојевић да се напада и постигне још који гол. И играчи су му испунили ту жељу. Тачније, Сејдуба Сума новом асистенцијом и Иван Обрадовић голом у 59. минуту. Био је то први погодак бившег репрезентативног бека по његовом повратку у Хумску у септембру.

Након тога је ритам меча опао, бележи се покушај Милоша Јојића у 75. минуту из слободног ударца. Гађао је саме рашље са око 25 метара, али је Златко Зечевић сачувао своју мрежу. Он није успео, али Лазар Марковић јесте у 84. минуту да постигне четврти гол за крај 2020. године. Јојић никако није имао среће да погоди, пошто је у 88. минуту погодио и пречку.

Партизан – Младост 4:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион у Хумској, без гледалаца.Судија: Милан Митић (Лесковац). Стрелци: Асано у 25, Натхо у 42(пенал), Обрадовић у 59. и Л. Марковић у 84. Минуту за Партизан.

ПАРТИЗАН: Поповић – Бањак, Остојић, Вујачић, Обрадовић – Шћекић, Натхо (од 69. Л. Павловић) – Асано (од 61. Л. Марковић), Сума (од 69. Јовић), Ф. Стевановић (од 61. Јојић) – Холендер (од 69. Штулић).

МЛАДОСТ: Зечевић – П. Јовановић, Мићевић, Шатара, И. Милошевић – Жуњић, Крајишник, Регис (од 65. Станисављевић), Марковић, Л. Јовановић (од 72. Бабић) – Одита (од 65. Кос).

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести